понеділок, 23 червня 2008 16:43

Касьянов радить призначити Явлінського послом РФ в Україні

Колишнього лідера "Яблука" Григорія Явлінського було б резонне зробити послом в Україні. Як передає Інтерфакс, таку думку висловив екс-прем"єр Росії, лідер Російського народно-демократичного союзу Михайло Касьянов.

"Я не знаю, чи робилися Григорію Олексійовичеві такі пропозиції, але якщо у Григорія Явлінського є бажання не бути першою особою в партії, а працювати на держслужбі, я б рекомендував владі призначити його послом в Україні. Думаю, це був би непоганий хід", - сказав Касьянов в понеділок журналістам.

Зокрема, Касьянов вважає, що погані відносини з Україною є однією з двох найважливіших зовнішньополітичних проблем Росії, друга - взаємини з ЄС.

Обґрунтувавши свою думку, екс-прем"єр відзначив, що Явлінський є демократичним політиком і вихідцем із Західної України (з Львова). У зв"язку з цим, на думку Касьянова, Явлінський - "це та людина, з якою влада України могла б говорити на одній мові".

Нагадаємо, про свою можливу відставку з поста посла в Україні Віктор Черномирдін, що сім останніх років працює на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла, говорив сам. Тим часом експерти вважають, що формальним приводом для швидкої заміни посла стало роздратування Москви провалом святкування Дня Росії на Україні.

Зараз ви читаєте новину «Касьянов радить призначити Явлінського послом РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути