вівторок, 22 січня 2008 09:52

Картину з трьохголовим Ющенком покажуть в Українському домі (ФОТО)

У столичному Українському Домі встановлена найбільша картина в нашій країні під назвою "Хроніки України", площею 150 кв. м., на якій Івано-Франківський художник Роман Бончук написав історію нашої держави в 1700 образах і особах, які вплинули, на його думку, на долю країни.

Презентацію "Хронік" у Києві майстер приурочив до дня Соборності країни — 22 січня. Відкриє величезну експозицію у вівторок у другій половині дня сам Президент Віктор Ющенко, зображений на картині з трьома головами.

Полотно дуже велике і не поміщається у фойє. Отже його вирішили поставити півколом.

Художник розповів, що раніше мав намір закріпити картину строго вертикально, але виникли побоювання, що "Хроніки" можуть впасти на глядачів. "Тому ми вирішили поставити полотно так, щоб воно повторювало форму перевернутого усіченого конуса: верхня сторона розширюється, а нижня, звужується. Щоб верхня частина не впала, ми її прив"язали до поручнів прозорим нейлоновим шнуром завдовжки 40 метрів, схожим на дуже товсту волосінь. Внизу, правда, на картині можуть утворитися складки, але ми їх відразу ж розрівняємо", — повідомив нас житель Івано-Франківська. Правда, потім конус вирішили не споруджувати, а просто вивісили картину у фойє півколом під невеликим нахилом, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Картину з трьохголовим Ющенком покажуть в Українському домі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути