середа, 27 лютого 2013 16:40

Кулик прогнозує постійний "карнавал та екшн" у Верховній Раді

Кулик прогнозує постійний "карнавал та екшн" у Верховній Раді
Кулик: "Створено ситуацію, яка може спричинити щось гірше, ніж блокування роботи Верховної Ради". Фото: obozrevatel.com

Домовленості між владою та опозицією щодо персонального голосування можуть перетворити Верховну Раду на "постійний карнавал та екшн".

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віталій Кулик.

"Що означає - комусь здалося, що хтось проголосував не за себе? Як це фіксуватимуть та визначатимуть, як буде відбуватися моніторинг голосування. Чи будуть фотографування з трибуни преси, чи фіксуватимуть помічники за допомогою відеокамер? Не передбачено чіткого механізму реалізації домовленості. У результаті - створено ситуацію, яка може спричинити щось гірше, ніж блокування роботи Верховної Ради. Є два варіанти розвитку подій. За першим, прецедент домовленості про особисте голосування створить певний механізм вироблення спільних рішень. Разом працюватимуть не лише на погоджувальній раді, а й прийматимуть спільні рішення у сесійній залі. Слід підготувати пакет законодавчих ініціатив, які можна буде приймати і закривати очі на випадки голосування не своїми картками", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати домовилися про персональне голосування

За другого варіанту, вважає Кулик, опозиція маніпулюватиме ситуаціями з неперсональним голосуванням.

"У іншому випадку, опозиції постійно здаватиметься, що голосують не своїми картками. Відповідно - буде переголосування. Може статися так, що жодного рішення не буде прийнято. Виникне хаос. Засідання перетворяться на екшн і постійний карнавал. Парламент дискредитує себе. Рівень довіри впаде до мінімуму. Тоді президенту не залишиться нічого іншого як розпустити його", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погребинський радить "регіоналам", які не можуть ходити у Раду, голосувати у скайпі

Також він додав: "Підписання таких домовленостей ускладнить прийняття рішень і самою фракцією Партії регіонів. Вона і так - не надто керована. Рішення про особисте голосування означає особисту участь і особисту присутність. Для частини депутатів від влади, представників крупного капіталу, це - проблематично. Потрібно буде шукати механізми у середині фракції для узгодження інтересів, шукати різні підходи, навіть до того ж економічного пакету законів".

Зараз ви читаєте новину «Кулик прогнозує постійний "карнавал та екшн" у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути