Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2012 19:23

Кармазін оскаржуватиме відмову ЦВК у реєстрації: "Кармазін був, є і буде депутатом"

Кармазін оскаржуватиме відмову ЦВК у реєстрації: "Кармазін був, є і буде депутатом"
Юрій Кармазін впевнений: завадити йому балотуватися вирішила влада. Фото: www.epochtimes.com.ua

Юрій Кармазін розповів, що Центральна виборча комісія зумисно відмовилася зареєструвати його кандидатом у депутати Верховної Ради по мажоритарних округах. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Я подав документи по 151 виборчому округу по Полтавській області 10 серпня, при чому, тримав це в цілковитій таємниці. Сказав тільки, що по цій області, а округ ніхто не знав. Крім того, по цій області я робив рухи по кільком округам щоби унеможливити різні неприємні історії, - розповів нардеп. - Документи подав після обіду, а вранці наступного дня мені подзвонили: "А ви не боїтесь, що по тому округу з'явиться Кармазін Юрій Анатолійович?". Я сказав, що ніхто не знає, на який округ я подав".

Кармазін додав: "Я почав дивитися, що підозріло ЦВК не віддає документів на реєстрацію. І 13 серпня зробив такий хід, розуміючи, що тягнеться час, щоби зробити двійника, - подав документи ще по 179 округу по Харківській області. Виходячи з того, що закон, по-перше, не забороняє висуватися по кільком округам, а, по-друге, через те, щоби технологію з двійниками нівелювати".

Він наголосив, що технологія двійників під час цієї виборчої кампанії вже використовувалася неодноразово. Переважно це робила влада, підкреслив Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп готовий піти до Януковича, щоб пояснити що відбувається в Україні

"Я розумів, що я для влади як кістка в горлі, тому вживав якісь заходи для захисту. Я уважно слідкував, кули буде моє питання виноситися на ЦВК. Воно було винесено сьогодні аж на вечір, а раніше, сьогодні вранці о 9.30 була зареєстрована моя заява про те, що своє висування щодо 179 округу Харківської області я відкликаю", - розповів далі нардеп.

Він переконаний: "Тобто, жодних правових підставм для відмови, навіть гіпотетичних, теоретичних не залишалося. Тим більше, що закон явно недолугий і, в принципі, дозволяє балотуватися хоч по 225 округах, якщо ти самовисуванець. Більше того, стаття 60 не передбачає взагалі можливості зняття з цих мотивів з реєстрації, чи відмови у реєстрації".

Незважаючи на це, за словами Кармазіна, ЦВК прийняло рішення про відмову в реєстрації, перед цим навіть не запросивши його, оскільки питання було спірне.

"Я вважаю це сугубо вмотивованим політичним рішенням, яке я буду оскаржувати", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кармазін творитиме з Ляшком народну опозицію

Він запевнив: "Я хочу сказати: Кармазін був, є і буде народним депутатом!".

Так, зокрема, нардеп розповів, що 23% всіх законодавчих пропозицій у Верховній Раді були саме його, із них 42% враховані повністю, частково чи редакційно. "Мені належить більше 10% виступів — це 3672 виступи тільки в останній Верховній Раді, - додав він. - Очевидно така моя позиція не влаштовувала тих, у кого є більшість у ВР, у кого є більшість у ЦВК і саме цим я можу пояснити відмову у реєстрації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович матиме єдиний вихід — застосувати свої вертолітні майданчики у напрямку закордону" — Кармазін

Кармазін розповів, що буде оскаржувати це рішення ЦВК у суді.

"Я розумію технологію — мене просто хочуть позбавити часу на ведення передвиборної кампанії. Надзвичайно злякалися провладні кандидати мого з'явлення в Полтавській області, де все вже розділено на користь партії влади. На Полтавщині існують проекти поголовного підкупу виборців, який просто відкрито ведеться від роздачі коштів по 100 грн до роздачі гречки, олії і т.д.", - підкреслив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Кармазін оскаржуватиме відмову ЦВК у реєстрації: "Кармазін був, є і буде депутатом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути