понеділок, 15 жовтня 2012 13:46

Карасьов не виключає, що Яценюку доведеться створювати фракцію "Фронту змін" у Раді

Карасьов не виключає, що Яценюку доведеться створювати фракцію "Фронту змін" у Раді
Фото: elektorat.te.ua

Переговори партії "УДАРу" із "Батьківщиною" більше схожі на шантаж.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Вадим Карасьов.

Так, зокрема, за словами експерта, Кличко хоче забрати у опозиції усі округи в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівка" просить нардепів "набратися політичної чоловічої мужності" і декриміналізувати статті Тимошенко

"Це не переговори — це шантаж. Це технологія — ви віддайте нам весь Київ, а ми знімемо кандидатів якихось непрохідних в інших регіонах. Фактично, Кличко претендує на всі мажоритарні округи міста Києва", - пояснив він.

Відповідаючи на питання про те, чому "УДАР" хоче в першу чергу виграти саме Київ, Карасьов зазначив: "По-перше, в нього тут дійсно є підтримка. А по-друге, Київ - столиця. А чому б і ні? Якщо в нього тут мажоритарники непогано йдуть. Він хоче перемогти у Києві, бо це дуже важливо на перспективу. Для "УДАРу" і, можливо, для влади, дуже важливо, щоб "Батьківщина" програла Київ. Націонал-демократи завжди вигравали Київ. І це можливо, буде перший прецедент, коли Київ буде програний "Батьківщиною".

Нагадаємо, "УДАР" зняв з перегонів своїх кандидатів, натомість вимагає у "Батьківщини" зняти своїх. В першу чергу ця вимога стосується округів Києва.

На думку експерта, сьогодні жодна соціологія не може дати точної інформації щодо того, який з кандидатів на мажоритарці має більше шансів на перемогу. Саме тому зняття кандидатів чи то від "Батьківщини", чи то від "УДАРу" сьогодні потенційно зменшує розміри майбутніх фракцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Об'єднана опозиція — єдина сила, яка може протистояти донецькому уркаганату"

Також Карасьов вважає, що через такі переговори цілісність "Батьківщини" вже поставлена під сумнів.

"З Яценюком "Батьківщина" якщо й випередить владу, то не набагато. По-друге, "Батьківщина" зі "Свободою" буде в коаліції в парламенті, а це значить, що вона буде радикалізовуватися. Чи захоче Яценюк радикалізуватися разом із "Свободою" і проводити з ними консолідовану парламентську політику? І чи не відбудеться так, що Яценюк буде вимушений створювати фракцію "Фронту змін" окремо від "Батьківщини"? Тут вже є багато питань. Бо партнерство Яценюка і Тимошенко не дало бажаного результату Об'єднаній опозиції", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов не виключає, що Яценюку доведеться створювати фракцію "Фронту змін" у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути