четвер, 11 жовтня 2012 16:29

"Бютівці" розуміють заслуги Донія і виставлять його єдиним кандидатом на окрузі?

"Бютівці" розуміють заслуги Донія і виставлять його єдиним кандидатом на окрузі?
Близько п'яти десятків політиків та інтелігентів просять за Донія. Фото: glavcom.ua

Олесь Доній може стати узгодженим єдиним кандидатом від Об'єднаної опозиції на окрузі у Коломиї. Звернення з таким проханням до керівництва "Батьківщини" та "УДАРу" надіслали 44 політиків, колишніх політв'язнів та представників інтелігенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція продає округи за півтора мільйона доларів

Підписанти від "Батьківщини", серед яких зокрема нардепи Остап Семерак, Андрій Павловський, Михайло Волинець та Олександр Бригинець, впевнені, що опозиція ще встигне відкликати кандидатів із нижчим ніж у Донія рейтингом. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів нардеп Остап Семерак.

"Не хочу говорити персонально про Донія, Петрова чи Іванова. А лише про те, що Об'єднаній опозиції і взагалі силам, які виступають проти режиму Януковича, треба об'єднуватися. Я і моя партія цю ідею підтримували давним-давно, починаючи з 2004 року. Коли ми працювали спочатку на ім'я Ющенка, щоб збудувати позитивну Україну, потім увійшли в БЮТ і ніколи свої партійні прапори не вивішували. Те саме стосується і теперішніх виборів. Бо влада придумала різні моделі, щоб перемогти на цих принципово важливих парламентських виборах", - розповів він.

За словами Семерака, щоб перемогти ці схеми, опозиції і треба визначити найсильнішого кандидата.

"В кожному окрузі свої схеми. В одному із сіл Тернопільщини є кандидат від Об'єднаної опозиції, кандидат від "УДАРу", купа незалежних і є з Луганська, який напевно виграє вибори. До якого краю вже дійшла Україна, коли в галицьких селах обирають представників влади - "парашутистів"-бізнесменів, які до цього краю не мають жодного відношення? Вони просто засипають грішми бідних знедолених селян, які готові затьмареними очима йти за них голосувати. Та сама історія і в Коломийському окрузі, коли є три кандидати. Так сталося, що Доній пішов самовисуванцем, але ж ми всі розуміємо його заслуги. Зараз якраз проходять дні річниці революції "На граніті", яку Олесь Доній очолив і ризикував тоді багато чим, бо це був Радянський Союз і ще була стаття у Кримінальному кодексі за антирадянську діяльність. Саме цим тоді Доній займався. Моя декларація зводиться до того, що ми повинні сісти і визначитися — хто з них повинен бути єдиним кандидатом. Якщо у Донія є найвищий рейтинг, то це повинен бути Доній", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готова витрачати мільйони на русифікацію України - Доній

Семерак наголосив на тому, що мова не йде окремо про одного Донія.

"Це стосується 225 кандидатів, я готовий підписуватися і підтримувати всіх, хто має хоч якийсь шанс перемогти злочинну владу. А інші наші партнери повинні чекати свого наступного часу, бо як тільки ми переможемо цю мафію, у нас зявиться багато робочих місць, де потрібні будут чесні люди — патріоти України", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" розуміють заслуги Донія і виставлять його єдиним кандидатом на окрузі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути