понеділок, 06 жовтня 2008 13:05

Карасьов: "Путін бачить в Ющенку загрозу"

Політолог Вадим Карасьоа пояснив, чому Москва не любить Ющенка.

"Москва сьогодні в Україні не любить нікого. Більш того - Москва сьогодні розглядає Україну як недружню країну. Інша справа, що когось можна не любити більше, а когось - менше, - прокоментував україно-російські відносини на сьогоднішній день політолог Вадим Карасьов в інтерв"ю 4post.

- До речі, я б задумався на місці тих, кого Москва "любить", чому це так. Або точніше, чому їх менше не люблять, чим інших - враховуючи сьогоднішні риторику і реальні дії Росії відносно всіх пострадянських держав. Як і європейських країн".

"Що стосується Ющенка, то його Росія не просто не любить - це щось більше. У ньому бачать загрозу, - в той же час відзначив експерт. - Як послідовний прихильник включення України в Захід, він розглядається як небезпека для нових геополітичних планів і задумів російського керівництва".

"В цьому відношенні Тимошенко там розглядається як податлива, менш прозахідна і менш фундаментальна в своїй геополітичній філософії. Якщо така філософія у неї взагалі є, - додав він. - Тому українська прем"єр-міністр стає найбільш прийнятним партнером. З Януковичем для них все ясно..."

"Врешті-решт, в російських очах вона (Тимошенко), може, і прозахідний, але хоч би не проамериканський політик. Тобто геополітичної філософії у неї немає, і взагалі-то з нею нічого в цьому сенсі незрозуміло - але в той же час якимсь дивним чином ним з нею теж "все зрозуміло", - підсумував Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов: "Путін бачить в Ющенку загрозу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути