Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2013 07:27

Каплін вимагає від Азарова покарати головного кадровика Кабміну

Каплін вимагає від Азарова покарати головного кадровика Кабміну
Сергій Каплін. Фото: www.poltava.pl.ua

Народний депутат від фракції партії УДАР Сергій Каплін звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою провести службове розслідування щодо діяльності директора Департаменту кадрового забезпечення Секретаріату Кабінету міністрів України Юрія Євтєєва, створивши відповідну комісію і включивши до її складу самого депутата.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Капліна, нардеп вимагає здійснити об'єктивну перевірку фактів зловживань та порушень законодавства з боку головного кадровика Кабміну.

Крім того, парламентарій закликав Азарова дати особисту відповідь на його депутатське звернення, а також попередив про адміністративну та кримінальну відповідальність, встановлену законом, за невиконання законних вимог народного депутата або створення перешкод в його роботі.

За словами політика, в інших європейських країнах наявних скандальних фактів про чиновника було б достатньо, як мінімум, для того, щоб відсторонити його від роботи та провести об'єктивне розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головному кадровику Кабміну інкримінують жорстоке побиття кількох селян

"Але незважаючи на те, що факти зловживань та порушень законодавства з боку головного кадровика Кабміну набули широкого громадського резонансу, а деякі вітчизняні ЗМІ вже встигли назвати його "Лозинським 2", Юрій Євтєєв чомусь все ще продовжує займати високу посаду в будівлі уряду", - обурився Каплін.

На його думку, риторичним також залишається питання: наскільки вигідна самому керівництву уряду перед Вільнюським самітом та підписанням Угоди про асоціацію з ЄС демонстрація подвійних стандартів щодо розслідування резонансних справ за участі високопоставлених чиновників, застосування вибіркового законодавства та грубого нехтування громадською думкою.

Як відомо, директора Департаменту кадрового забезпечення Секретаріату Кабінету міністрів України Юрія Євтєєва звинувачують у побитті селян на Київщині, захопленні громадського пляжу в селі Осещина Вишгородського району та веденні незаконного будівництва в рекреаційній зоні, незаконному звільненні з роботи працівників Секретаріату КМУ, махінаціях з рангами державних службовців та інших зловживаннях.

Зараз ви читаєте новину «Каплін вимагає від Азарова покарати головного кадровика Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути