Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2013 07:20

Рішення суду: головний кадровик Кабміну незаконно звільнив радника Азарова

Рішення суду: головний кадровик Кабміну незаконно звільнив радника Азарова
Микола Петренко. Фото: tsn.ua

Окружний адміністративний суд Києва постановив поновити на роботі в уряді колишнього радника прем'єр-міністра України Миколи Азарова і кандидата в народні депутати по Бердичівському мажоритарному виборчому округу № 63 (Житомирська область) Миколу Петренка.

Крім того, як стало відомо Gazeta.ua, суд зобов'язав Секретаріат Кабміну виплатити Петренку середній заробіток за час його вимушеного прогулу, що за приблизними розрахунками становить понад 100 тисяч гривень.

Петренка було звільнено з урядової роботи ще 15 жовтня 2012 року за наказом, який готувався Департаментом кадрового забезпечення Секретаріату Кабміну та його керівником Юрієм Євтєєвим.

Тодішнього кандидата у нардепи і радника Азарова звинуватили у розповсюдженні горілчаних напоїв під час проведення агітації у приміщенні одного з гуртожитків міста Бердичева, що й стало формальною підставою для його звільнення з роботи у Секретаріаті Кабміну.

Водночас, за інформацією журналіста Геннадія Боценюка, факти підкупу виборців Петренком не підтвердилися, і подібна інформація, за його словами, виявилась "звичайним чорним піаром" перед виборами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головному кадровику Кабміну інкримінують жорстоке побиття кількох селян

"Те, що за цим незаконним рішенням стоїть саме головний кадровик Кабміну, свідчить також той факт, що під час розгляду цієї справи колегією судів адміністративного суду міста Києва інтереси відповідача (Секретаріату Кабінету міністрів - ред.) у судовому засіданні представляв Департамент кадрового забезпечення, а не Юридичний департамент, як це буває зазвичай у подібних випадках", - уточнили джерела.

Разом з тим, Боценюк наголосив, що наразі актуальними є два питання.

"Чи понесе Юрій Євтєєв відповідальність за незаконне звільнення людини з посади радника прем'єр-міністра? І хто буде платити таку високу ціну за це незаконне рішення: пенсіонери, вчителі, лікарі, яким і так ледь вистачає коштів на виплати з державного бюджету?" - поцікавився журналіст.

Слід зазначити, що народний депутат від фракції УДАРу Сергій Каплін направив депутатське звернення на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням провести службове розслідування щодо "головного кадровика" Кабміну Юрія Євтєєва, зокрема, на рахунок "організації ним корупційних схем, під час яких вимагаються хабарі при прийнятті на роботу до Секретаріату Кабміну".

Нагадаємо також, що Євтєєву інкримінують факти вчинення хуліганських дій групою осіб (побиття селян) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального Кодексу України. З цього приводу триває досудове розслідування.

Крім того, цього чиновника звинувачують у самочинному захопленні громадського пляжу, що належить територіальній громаді села Осещина Вишгородського району. Справою зайнялась прокуратура Київської області.

Зараз ви читаєте новину «Рішення суду: головний кадровик Кабміну незаконно звільнив радника Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути