понеділок, 11 квітня 2011 09:36

Капітан українських миротворців злив "наліво" мільйон літрів палива

Капітан українських миротворців злив "наліво" мільйон літрів палива

Скандал з незаконною торгівлею паливом стався в українському контингенті в Косово: до кримінальної відповідальності притягується колишній начальник служби ПММ капітан Ю. Про це повідомили в Головному управлінні військових прокуратур Генпрокуратури України, пише Сегодня.

Махінації Ю. виявилися в процесі розслідування подібної кримінальної справи, де фігурував його наступник на тій же посаді капітан Д., який у січні погорів на махінаціях з паливом на мільйон євро.

Злочинна схема була аналогічною: паливо що ввозиться для миротворців KFOR в Косово без сплати митних зборів в кількості 1100 тисяч літрів на суму 943 тис. євро йшло наліво - місцевим бізнесменам, які таким чином ухилялися від оподаткування. Проти Ю. порушено кримінальну справу за статтею 423-1 КК України - зловживання владою або службовим становищем.

Максимально можливе покарання, яке йому загрожує, - 3 роки позбавлення волі (довести, що капітан діяв не безоплатно, поки не вдалося).

А ось слідство у кримінальній справі його послідовника Д. вже закінчено, і матеріали направлені до суду. Офіцерові пред'явлено звинувачення відразу за трьома статтями Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем, хабар в особливо великих розмірах та легалізація грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

"Гонорари" за посередництво після кожної вдалої оборудки переводилися на його банківський рахунок в Україні. За це йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Капітан українських миротворців злив "наліво" мільйон літрів палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути