Ексклюзиви
середа, 30 березня 2011 15:55

У "Нашій Україні" розповіли, як влада переманює депутатів без хабарів

У "Нашій Україні" розповіли, як влада переманює депутатів без хабарів

Депутатам від партійної групи "Нашої України" не пропонувались гроші за перехід до парламентської більшості. Водночас, до деяких з них застосовуються елементи шантажу та застрашування.

Про це Gazeta.ua повідомив народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій.

Зокрема, коментуючи інформацію про те, що його колегам із БЮТ пропонують мільйонні хабарі, аби вони перейшли до парламентської більшості, Парубій зазначив: "Чесно кажучи, не чув від жодного з наших депутатів, щоб такі пропозиції були. Були елементи шантажу, застрашування. Зокрема, щодо мене - це кримінальна справа. Але власне купівлі та пропозиції грошей не було".

Політик припустив, що хабарники у ВР розуміють беззмістовність подібних пропозицій депутатам від "Нашої України".

Разом з тим, "нашоукраїнець" визнав, що на деяких депутатів здійснюється тиск.

"Я від багатьох раніше це чув. Тиск здійснюється переважно на тих, хто має бізнес. Багато хто з депутатів біжить у провладну коаліцію, намагаючись залагодити справи у бізнесі або іншій сфері", - пояснив Парубій.

За його словами, це засвічує загальну українську проблему, яка полягає у тому, що "надто багато бізнесу є сьогодні в українській політиці".

"Я думаю, що торгівля відбувається переважно у сфері сприяння або притискання бізнесу того чи іншого депутата. Для депутатів, в яких відсутній бізнес, наприклад, як у мене, такі проблеми відсутні. Тому вони шукають інші способи впливу", - резюмував парламентарій, уточнивши, що йдеться про механізм порушення кримінальної справи проти нього.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради від "Народної самооборони" Юрій Гримчак, коментуючи інформацію про нове подання Генпрокуратури до парламенту про позбавлення його та депутата Андрія Парубія депутатської недоторканності, заявив, що влада мститься депутатам-опозиціонерам за їхню активну громадську та політичну діяльність. Він також не виключає, що його та Парубія можуть позбавити депутатської недоторканності і посадити до Лук'янівського СІЗО.

Слід також зазначити, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко стверджує, що у Верховній Раді почалася нова кампанія скуповування депутатів. "У ВР почалася нова кампанія скупки "тушок", - написала вона у своєму блозі на Twitter.

"У них (парламентської більшості) нове правило: вкрав – купи тушку. Тариф: $1-3 млн/шт.", - зазначила опозиціонерка.

Зараз ви читаєте новину «У "Нашій Україні" розповіли, як влада переманює депутатів без хабарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути