четвер, 26 липня 2012 15:51

Кандидати Кличка можуть попсувати результати опозиціонерів - політолог

Кандидати Кличка можуть попсувати результати опозиціонерів - політолог
Від того, що Кличко не приєднався до опозиції, виграє Партія регіонів, переконаний експерт. Фото: zapysy.com.ua

Спільна участь Об'єднаної опозиції та партії "Свобода" у парламентських виборах підвищує шанси опозиції на перемогу, вважає політолог Олександр Палій.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Це позначиться на ефективності результатів опозиційних кандидатів у мажоритарних округах, - зазначає політолог. - Особливої конкуренції з кандидатами від партії Віталія Кличка "УДАР" у регіонах не буде, бо в нього список слабкий. Перемогти його висуванці у багатьох округах не зможуть, хіба що трохи попсують результати опозиціонерів".

Від того, що Кличко не приєднався до опозиції, виграє Партія регіонів, переконаний експерт.

"Об'єднана опозиція і Кличко все одно мають домовлятися про співпрацю на окремих округах. Щоб не перебивати результати один одному, а знімати кандидатури на користь найрейтинговішого претендента. Для цього треба ближче до голосування провести соціологічні дослідження, аби спробувати отримати конкретний результат від виборчої кампанії, а не просто побігати й засвітитися", - каже фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція остаточно йде на вибори без партії Кличка

На думку Палія, партія влади матиме під час виборчої кампанії суттєву перевагу над іншими політичними силами - адмінресурс.

"Гадаю, адмінресурс у мажоритарних округах буде дуже вагомим чинником. Бо у нас шахрайська система виборів. Кандидат перемагає за відносної більшості. Тобто, депутатом можна стати, отримавши 7-10% голосів виборців, що беруть участь у голосуванні. Але домовленість "Батьківщини" і "Свободи" підвищує шанси опозиції на перемогу в мажоритарних округах, де у них будуть сильні кандидати. Це серйозна заявка на остаточний успіх", - підсумовує Палій.

Нагадаємо, керівники Об'єднаної опозиції "Батьківщина" та ВО "Свобода" підписали заяву про завершення переговорів щодо спільної участі у виборах до Верховної Ради. Вони узгоджуватимуть кандидатів на мажоритарних округах. Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко не захотів прийняти пропозицію про об'єднання. Раніше він оприлюднив список своїх висуванців в усіх 225 мажоритарних округах.

Зараз ви читаєте новину «Кандидати Кличка можуть попсувати результати опозиціонерів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути