неділя, 22 липня 2012 06:34

Камердинера папи Римського відпустили під домашній арешт

Камердинера папи Римського відпустили під домашній арешт
Паоло Габріеле (зліва внизу)фото: AFP

Камердинер папи Римського Бенедикта XVI Паоло Габріеле, заарештований через витік інформації з Ватикану, був відпущений під домашній арешт. Про це в суботу повідомляє Agence France-Presse.

"У його затриманні більше немає необхідності", - заявив представник Ватикану Федеріко Ломбарді. Він додав, що до початку серпня влада має вирішити, чи віддавати камердинера під суд. Габріеле буде перебувати вдома у Ватикані і зможе виходити тільки для відвідування мес, уточнив Ломбарді.

46-річний Габріеле був заарештований 23 травня після того, як в італійських ЗМІ з'явилися публікації внутрішніх документів Ватикану. Камердинера звинувачують в "крадіжці з обтяжливими обставинами", і, якщо його визнають винним, він може сісти у в'язницю на шість років.

Тим часом адвокат Габріеле заявив, що ним рухало бажання допомогти понтифіку і "пожвавити церкву". "У нього виникла думка виправити становище, і він вирішив, що зможе це зробити. Він діяв з ідеалістичних спонукань", - пояснив захисник камердинера Карло Фуско. Інший адвокат наголосив, що за передані журналістам документи Габріеле не отримав ні грошей, ні якихось привілеїв, передає агентство Reuters.

Фуско підкреслив, що Габріеле діяв сам і не брав участь ні в яких змовах. За словами адвоката, колишній камердинер папи може найближчим часом попросити вибачення у понтифіка.

Габріеле перебував на службі у Бенедикта XVI шість років і регулярно супроводжував папу Римського під час публічних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Камердинера папи Римського відпустили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути