неділя, 25 грудня 2011 12:38

Папа Римський на святковому богослужінні засудив комерційний підхід до Різдва
12

Фото: Фото: Reuters

Католики, протестанти та парафіяни частини православних церков сьогодні, 25 грудня, зустрічають Різдво за григоріанським календарем.

У Європі головні урочистості проходять в соборі Святого Петра у Ватикані. Різдвяне богослужіння там провів Папа Римський Бенедикт XVI.

За кілька годин до початку меси Бенедикт XVI запалив "свічку надії і миру" у вікні папських покоїв, що виходять на площу Святого Петра. Понтифік звернувся з промовою до віруючих, які прибули до Ватикану. Бенедикт XVI попросив у Бога "вселити світло в наші серця".

Папа засудив комерційний підхід до Різдва і закликав віруючих не звертати уваги на "поверхневий блиск" священного свята, а знову відкрити для себе справжній сенс скромності Ісуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церква виступила проти роботи McDonalds на Різдво

Понтифік також зазначив, що всі, хто відзначають Різдво в бідності, не забуті. За його словами, віруючі повинні прагнути до смирення, оскільки сам Ісус з'явився на світ бідним, беззахисним і оточеним жорстокістю.

"Попросимо Господа нашого, щоб він допоміг нам побачити істину, що ховається за поверхневим блиском Різдва, і знайти справжню радість", - закликав понтифік у проповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський керує ялинкою за допомогою планшета

Перед багатотисячним натовпом віруючих Бенедикт XVI з'явився на спеціальній мобільній платформі, створеній для його безпеки та зручності після того, як в 2009 році одна з парафіянок штовхнула Папу Римського.

Сьогодні вранці Бенедикт XVI виступив з традиційною різдвяною промовою Urbi et Orbi ("Місту і Світу") в соборі Святого Петра у Ватикані. Вітальні слова понтифік промовив на 65 мовах світу, в тому числі і по-українськи. "Сердечно вітаю вас з Різдвом Христовим!", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський на святковому богослужінні засудив комерційний підхід до Різдва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути