пʼятниця, 09 грудня 2011 10:31

Церква виступила проти роботи McDonalds на Різдво

Церква виступила проти роботи McDonalds на Різдво

Представники англіканської церкви виступили проти того, що ресторан швидкого харчування McDonalds в передмісті британського міста Дербі буде відкритий на Різдво.

Парафіяльний священик Уейн Стіллвелл вважає, що рішення відкрити філію ресторану швидкого харчування в священний для всіх християн день демонструє "зменшення кількості прихильників християнства в цій країні". Він зізнався, що відреагував на новину "дуже сумно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість американців хотіли б провести Різдво з Дженніфер Еністон і Бредом Піттом

"Деякі люди, зайняті у сфері послуг, змушені працювати на Різдво, однак мені здається, що співробітники McDonalds знаходяться в іншій ситуації", - вважає, в свою чергу, представник церкви Сент-Мері в іншому передмісті Дербі.

Добровільно погодився керувати 7-годинною зміною в цей день мусульманин Шахбат Рехт. Він заявив, що ніхто не буде примушувати співробітників працювати в цей день. Рехт замінить директора закладу, який взяв у цей день вихідний.

При цьому представник McDonalds чекає велику кількість відвідувачів на Різдво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В італійській школі дітям заборонили святкувати Різдво

"Ми вперше будемо відкриті 25 грудня. Це буде зроблено для зручності наших клієнтів. На Різдво зазвичай сім'ї та друзі збираються разом, то чому церква повинна заперечувати, якщо вони зроблять це в McDonalds? Крім того, деякі люди працюють на Різдво, і їм як правило важко знайти, де поїсти. Я думаю, що McDonalds буде популярним серед нехристиян, і вже декілька людей звернулися до нас з питанням, чи будемо ми працювати в цей день", - вважає він.

Представник McDonalds зазначив, що зазвичай персонал ресторану швидкого харчування сам вирішує - працювати в цей день чи ні, повідомляє Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Церква виступила проти роботи McDonalds на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути