пʼятниця, 11 січня 2013 13:54

Калінін негласно керуватиме СБУ з Адміністрації президента — Фесенко

Калінін негласно керуватиме СБУ з Адміністрації президента — Фесенко
Володимир Фесенко не виключає, що Калінін просто "не тягне" роботу в СБУ. Фото: obozrevatel.com

Новопризначений голова СБУ Олександр Якименко, скоріше виконавець, ніж реальний керівник.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко.

Водночас, він впевнений, що перестановка була суто технічною, хо ч і не зовсім зрозумілою.

"Я не думаю, що відбудуться якісь кардинальні зміни найближчим часом. Ці перестановки, скоріше, є наслідком кадрових ротацій, які відбулися у рамках формування нового уряду. Оскільки відбулися певні зміни, пов'язані з його оновленням, переходом частини депутатів та керівників АП у Верховну Раду, потрібно було здійснити низку кадрових рішень. Навіть призначення Соркіна було пов'язане з тим, що Арбузов зараз працює, як перший віце-прем'єр. З цього ряду вибивається лише призначення нового голови СБУ. Тут, мені здається, не все зрозуміло. Хоч, знову ж таки, принципових змін не буде. Калінін, який переведений в Адміністрацію президента, буде просто куратором нового керівника СБУ. Тобто, контроль з його боку буде зберігатися. Тобто, як і Соркін, новий керівник СБУ буде скоріше виконавцем", - зауважив Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головна провина Калініна - те, що він не з Донецька" - Москаль про кадрові зміни в СБУ

"Не достатньо зрозумілі причини такої перестановки, - додав він. - Можна припускати, що було певне незадоволення діяльністю СБУ у зв'язку з нещодавнім іспанським скандалом (З LNG-терміналом — gazeta.ua ). Можливо, це покарання для Калініна. Але, зрозуміло, що він буде зберігати контролюючі функції. Можуть бути причини, пов'язані зі станом здоров'я Калініна. Можливо, він сам зрозумів, що "не тягне" керівництво цією структурою у повному обсязі. Все ж таки, це дуже специфічна і складна структура. Можливо, він сам це запропонував президенту. Точну причину знає тільки Янукович".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якименко - не засланий козачок - екс-заступник голови СБУ

Фесенко також нагадав, що новий голова СБУ - теж не людина з органів.

"Він військовий, який, як кажуть, "волею судєб" опинився в СБУ, але зробив там непогану кар'єру. Головну роль у його призначенні зіграв "донецький" чинник. Він працював у цьому регіоні. Відповідно, отримав хороші зв'язки, довіру збоку впливових фігур з Донеччини", - розповів політолог.

Зараз ви читаєте новину «Калінін негласно керуватиме СБУ з Адміністрації президента — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути