четвер, 13 грудня 2018 17:00

Кабмін зробив перший крок до санкцій проти російських компаній

Кабмін зробив перший крок до санкцій проти російських компаній
Санкції пропонують ввести на три роки. Фото: Еспресо.TV

Кабінет міністрів передав на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції щодо введення санкцій проти юридичних осіб РФ через збройну агресію Російської Федерації.

Про це йдеться у розпорядженні уряду від 12 грудня.

"Винести у місячний строк питання про розгляд пропозиції щодо застосування до юридичних осіб, зазначених у додатку (для службового користування) до цього розпорядження, персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на розгляд Ради національної безпеки та оборони України", - йдеться у документі.

Обмежувальні заходи пропонують ввести на 3 роки.

ПІсля того, як рішення РНБО набуде чинності, Міністерство закордонних справ має поінформувати про це компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав із метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярош звернувся до РНБО з невідкладним питанням

Генпрокуратура зібрала інформацію про російський бізнес в Україні та пропонує заморозити його до деокупації Криму та Донбасу. Адміністрація президента затребувала ці списки. За словами генпрокурора Юрія Луценка, найближчим часом відбудеться низка нарад, які закінчаться рішенням РНБО про замороження активів.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін зробив перший крок до санкцій проти російських компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути