Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2018 13:44

Україна збирається заморозити російський бізнес

Україна збирається заморозити російський бізнес
Росіяни мають бізнес навіть у стратегічно важливих галузях економіки України. Фото: radiosvoboda.org

Генпрокуратура зібрала інформацію про російський бізнес в Україні та пропонує заморозити його до деокупації Криму та Донбасу.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в Одесі.

"Я вчора підписав лист на ім'я глави держави та секретаря РНБО з пропозицією скористатися чинним законом про санкції, який передбачає багато варіантів. Пропоную скористатися можливістю замороження активів російського бізнесу до деокупації України. Це не може бути огульне рішення, треба серйозно проаналізувати кожну стратегічну галузь. Але далі варитися з тим, що фірми країни-агресора заробляють в Україні, вважаю неприйнятним. Сподіваюся, президент мене підтримає.

Адміністрація президента затребувала всі списки. Очевидно, найближчим часом відбудеться низка нарад, які закінчаться рішенням РНБО", - сказав Луценко.

Він повідомив, що зібрана ГПУ інформація про російський бізнес в Україні - 4 томи висотою 40 см.

"На кожній сторінці цих томів до 15 юридичних і фізичних осіб - резидентів Російської Федерації, які ведуть бізнес в Україні, деякі - у стратегічно важливих галузях економіки", - наголосив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розробляють відповідь на керченську атаку Росії

У березні 2014-го Росія анексувала Крим. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі. При цьому кремлівська влада не втомлюється повторювати, що "их там нет".

25 листопада російські силовики під прапором РФ атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував усіх 24 моряків на 2 місяці. Їх перевезли до Москви. Українська влада назвала їх військовополоненими.

У зв'язку з цим Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели у стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Україна збирається заморозити російський бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути