вівторок, 04 грудня 2018 08:31

США розробляють відповідь на керченську атаку Росії

США розробляють відповідь на керченську атаку Росії
Внаслідок атаки РФ на корабельну групу ВМС України поранено шістьох військових

США спільно з європейськими союзниками розробляють відповідь на агресію Росії в Керченській протоці.

Про це повідомив представник Державного департаменту США.

"Сполучені Штати мають деякі ідеї. Думаю, що ми дуже чітко дали зрозуміти Росії, що цей її останній крок, цей акт агресії неприйнятний. Останніми днями ми дуже тісно координували свої дії з європейськими союзниками як у форматі НАТО, так і в форматі ЄС, і зараз ми зосереджені на виробленні відповіді альянсу, який включав би правильну реакцію на те, що сталося в Керчі", - сказав він.

За його словами, скоро будуть проведені сесії НАТО за участі України та Грузії. Там планують вибудувати останні заяви США, спрямовані на те, щоб російське керівництво звільнило затриманих українських моряків

"Закликаємо європейських союзників проявити лідерство у вирішенні проблеми, яка існує на задньому дворі Європи... Ми хочемо переконатися, що ми вийдемо на цьому тижні з єдиною позицією, де ми працюємо з союзниками, щоб виробити комплексну відповідь", - підкреслив представник Держдепартаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз може запровадити нові санкції проти РФ

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранили. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував всіх 24 моряків на два місяці. Їх перевезли у Москву. Українська влада назвала їх військовополоненими.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «США розробляють відповідь на керченську атаку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути