середа, 05 червня 2013 11:25

Кабмін вирішуватиме, до яких угод Митного союзу Україні приєднуватися

Кабмін вирішуватиме, до яких угод Митного союзу Україні приєднуватися
Нині уряд визначається, до яких угод, виходячи з національних інтересів України, вигідно приєднатися. Фото: newsradio.com.ua

Уряд ще вирішуватиме, до яких угод у рамках співпраці з Митним союзом, Україна буде приєднуватися.

Про це під час засідання Кабінету міністрів сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Меморандум є рамковим документом і абсолютно не суперечить міжнародним зобов'язанням, які взяла на себе Україна. Він розширює наші можливості співробітництва, і тому цим треба ефективно скористатися. Меморандум також передбачає стратегічну можливість отримання нашою державою статусу спостерігача в Євразійському економічному союзі, який почне функціонувати з 1 січня 2015 року", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров хоче перекласти відповідальність за безробіття на "критиків" Митного союзу

Азаров розповів, що у Кабміні було створено групу високого рівня з питань поглиблення співробітництва з Митним союзом та державами-учасницями Єдиного економічного простору, та експертну групу з розробки рекомендацій та механізмів щодо поглиблення співробітництва України з Митним союзом і ЄЕП.

"Наше завдання - визначитися, до яких угод, виходячи з національних інтересів України, вигідно приєднатися", - пояснив голова уряду.

Він додав: "Експертна група проаналізувала 95 із 118 угод, які діють у Митному союзі. Факторний аналіз ефектів співпраці з країнами Митного союзу свідчить, що буде забезпечене прискорення економічного розвитку, активізація використання транзитного потенціалу, створення нових робочих місць".

За словами Азарова, насамперед це стосуватиметься зниження технічних бар'єрів і забезпечення доступу української продукції до країн Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вирішуватиме, до яких угод Митного союзу Україні приєднуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути