Ексклюзиви
середа, 05 червня 2013 10:49

Азаров хоче перекласти відповідальність за безробіття на "критиків" Митного союзу

Азаров хоче перекласти відповідальність за безробіття на "критиків" Митного союзу
Прем'єр обурився, що політики зараз критикують цей меморандум і виступають проти Митного союзу. Фото: vkurse.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликав політиків не лаяти Митний союз, бо потім їм "доведеться відповідати за безробіття".

Про це він сказав під час засідання Кабінету міністрів.

Азаров нагадав, що минулої п'ятниці у Мінську під час зустрічі голів держав СНД було підписано меморандум щодо співпраці з Євразійським економічним об'єднанням.

"Таким чином ми реалізували досить довгий та складний переговорний процес щодо формату відносин України з Митним союзом Росії, Білорусі, Казахстану", - наголосив він.

Азаров додав: "Митний союз – це нова реалія традиційного для України ринку, надзвичайно важливого ринку, на який припадає приблизно 40%, або 63 млрд доларів зовнішнього товарообігу нашої держави. У країни Митного союзу ми постачаємо труби, залізничні рейки, вагони, технічну техніку, сільськогосподарську продукцію тощо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче унеможливити членство України в інших утвореннях, крім ЄС

Прем'єр обурився тим, що політики зараз критикують цей меморандум і виступають проти Митного союзу.

"Якщо завтра умовно цей ринок закриється для України, скажіть, нам що, закривати підприємства, наукові інститути, звільняти людей? Це долі мільйонів людей, українських сімей, – наголосив Азаров. - Я звертаюся до політиків, які виступають проти співпраці з Євразійським економічним об'єднанням: ви візьмете на себе відповідальність за неминуче, у разі припинення співробітництва, безробіття, зменшення пенсій, соціальної регресії? Чи, може, нам хтось компенсує ці величезні втрати? Куди ви штовхаєте Україну?".

Голова уряду додав: "Коли лунають заяви деяких політиків, що ринок СНД нам не цікавий, я просто вражаюся безвідповідальності та абсурдності цих заяв. Ми не можемо ігнорувати, а тим більше втрачати жодного ринку, особливо такого, де українські товари конкурентноздатні".

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче перекласти відповідальність за безробіття на "критиків" Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути