понеділок, 15 лютого 2021 16:41

Кабмін схвалив законопроєкт, який передбачає відставку Ситника - ЦПК

Кабмін схвалив законопроєкт, який передбачає відставку Ситника - ЦПК
Звільнення Ситника - особисте рішення президента, який таким чином відреагував на початок розслідування щодо закупівлі МОЗ Covid-вакцин. Фото: "Уніан"

Кабмін підготував законопроєкт, який дозволяє звільнити директора НАБУ Артема Ситника.

Запропонована процедура також гарантує президенту Володимиру Зеленському обрання підконтрольного йому директора НАБУ, повідомив голова ЦПК Віталій Шабунін. За його словами, звільнення Ситника - особисте рішення президента, який так відреагував на початок розслідування щодо закупівлі МОЗ Covid-вакцин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді заговорили про зміни до Конституції

"Відповідну правку за усної пропозиції одного з міністрів було додано до законопроєкту, який змінює процедуру обрання нового директора НАБУ. Люди, які вклали цей треш президенту, розвели його, як дитину. Щоправда, це жодною мірою не виправдовує Зеленського. Зрештою, це рішення президента - слухати Єрмака, Татарова, Степанова і Авакова, а не самому документи читати", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник може спати спокійно. Прокоментували призначення нового директора НАБУ

Якщо таке рішення буде ухвалено, - це порушить меморандум України з МВФ, а також зашкодить відносинам із США та ЄС. Згідно з попередньою інформацією, відповідну поправку до законопроєкту вніс міністр юстиції Денис Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП Ситника обізвали "державним злочинцем"

Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по $17,85 за дозу через приватну фірму-посередника.

Спочатку ДП "Медичні закупівлі" вело перемовини щодо закупівлі вакцини з орієнтовною вартістю близько $3. Згодом директор підприємства Арсен Жумаділов заявив, що міністр охорони здоровʼя Максим Степанов втрутився у процес закупівлі. Оприлюднена ціна 1 дози вакцини стала чи не найвищою у світі. На підставі цього він звернувся до НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін схвалив законопроєкт, який передбачає відставку Ситника - ЦПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути