вівторок, 13 квітня 2021 12:40

"Уникнути помилок 2014 року" - Кулеба зі Столтенбергом зібралися в штабі НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Там провів спільний брифінг із генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом.

  Брифінг був присвячений допомозі Україні в протистоянні агресії РФ.
Брифінг був присвячений допомозі Україні в протистоянні агресії РФ.

"Я дякую генеральному секретареві за чіткий меседж підтримки України. Ми зібралися для того, щоб запобігти тим помилкам, які були зроблені 2014 року. Коли Росія швидко діяла, втілила своїй військові цілі на Донбасі та в Криму. Впродовж того, як західні партнери вирішували, як реагувати.

Росія цього разу не зможе нас знову зненацька застати. Україна й наші друзі залишаються пильними. Ми не втрачатимемо час. Якщо Москва розпочне нову спіраль насильства, це їй дорого коштуватиме", - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Гаазького трибуналу направили матеріали про воєнні злочини Росії

Кулеба й Столтенберг обговорили, як НАТО і союзники можуть підтримати Україну.

"За останні тижні Росія пересунула тисячі військ до українського кордону. Це найбільше накопичення з часу анексії Криму", - сказав генсек НАТО і нагадав про загибель українських військових на фронті, висловив співчуття.

"Росія повинна припинити це військове нарощування в і навколо України. Припинити провокації та негайно зменшити напругу.

Підтримка з боку НАТО українському суверенітету і територіальній цілісності непохитна. Ми ніколи не визнаємо російську незаконну анексію Криму. Ми продовжуємо закликати Росію припинити підтримку бойовиків на Сході України і вивезти свої війська з української території.

Союзники продовжують надавати практичну допомогу Україні, щоб Україна могла дбати про свою безпеку", - заявив Столтенберг.

Сьогодні в Брюсселі засідає комісія Україна-НАТО.

З різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять російські збройні сили нарощують війська поблизу державного кордону України - на півночі, сході та півдні, заявляв головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Упродовж минулої доби, 12 квітня, у районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування РФ 15 разів обстріляли позиції українських воїнів. Вчора і сьогодні зранку загинули двоє українських військових.

З початку цього року на фронті загинули 26 українських воїнів, казав президент Володимир Зеленський минулого тижня.

У суботу під час ворожого обстрілу поблизу Золотого загинув старший солдат Андрій Теперик.

Зараз ви читаєте новину «"Уникнути помилок 2014 року" - Кулеба зі Столтенбергом зібралися в штабі НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути