четвер, 23 серпня 2012 10:41

Спецтема: Боротьба за "мову"

Івано-Франківські депутати не визнають "язик" "малоросійського президента"

Івано-Франківські депутати не визнають "язик" "малоросійського президента"
Фото: volynpost.com

Міські обранці Івано-Франківська схвалили заяву до Президента України, Верховної Ради України та Конституційного Суду України, щодо невизнання закону "Про засади державної мовної політики".

Про це повідомляє сайт міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовним" законом "регіонали" запустили Україну по югославському шляху — Бригинець

У заяві, прийнятій на сесії 22 серпня, йдеться про те, що депутати "висловлюють категоричне невизнання та непокору прийнятому Верховною Радою України 3 липня 2012 року та підписаного Президентом України 8 серпня 2012 року Закону України №5029-VI "Про засади державної мовної політики".

"Невизнання ґрунтується на тому, що, брутально порушуючи ст.10 Конституції України, нині діюча влада на чолі з малоросійським президентом, шахрайськими та насильницькими методами прийняття закону, підірвала підвалини конституційного ладу в державі. На 22-му році Незалежності вищий законодавчий орган країни взяв курс на знищення національних цінностей і питомих ознак держави, зазіхнувши на душу народу - українську мову. Президент не прислухався до численних звернень громадськості та підписав цей ганебний закон", - наголошують народні обранці.

Вони впевнені, що "провладна більшість, яка була сформована у вищому законодавчому органі держави шляхом підкупу, зрад і шантажу, вже вкотре демонструє свою антинародну діяльність, спрямовану на узурпацію існуючої українофобної влади, знищення останніх ознак демократії і розбудову олігархічно-кланової диктатури. Закон Ківалова-Колесніченка є імперським шовіністичним циркуляром на зразок Валуєвського та Емського указів, а не Законом незалежної Української держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доній розповів, як боротися з "метастазами" закону про мову

Також депутати впевнені, що закон є спекулятивним і розрахований на передвиборчу кампанію. Тому вони вимагають негайної реакції Конституційного Суду України.

"Тому ми, депутати Івано-Франківської міської ради, заявляємо, що Закон України №5029-VI "Про засади державної мовної політики" на території Івано-Франківської міської ради не є чинним, так як ми керуємось Основним Законом України Конституцією України, а не антиконституційними законами", - наголошують у міськраді.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківські депутати не визнають "язик" "малоросійського президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути