вівторок, 05 березня 2013 13:46

Існує така проблема, як бажання опозиції взагалі заблокувати роботу Ради — експерт

Існує така проблема, як бажання опозиції взагалі заблокувати роботу Ради — експерт
Фото: ua.golos.ua

В Україні існує проблема, коли опозиційні сили, не маючи можливості "провести" свої законопроекти, починають блокувати роботу парламенту.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

"Існує така проблема, як бажання опозиції взагалі заблокувати роботу парламенту. Очевидно, що це в їх інтересах, оскільки вони створити більшість не можуть", - висловив думку політолог.

"Тому для них краще, щоб і парламентська більшість сьогодні не могла свої закони проводити. От і будуть шукати різні приводи аби блокувати роботу парламенту", - додав Погребинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники кажуть, що запропонували Тимошенко їхати в суд, а вона "відвернулася до стіни"

Окрім того, він нагадав, що згідно із законом, якщо блокування триватиме 30 днів, то президент матиме право розпустити парламент.

Нагадаємо, сьогодні представники "Батьківщини" в Верховній Раді заблокувати трибуну та президію парламенту і зв'язку навколо ситуації із Сергієм Власенком.

Вчора опозиція зірвала Погоджувальну раду перед початком пленарного тижня Верховної Ради через намагання керівництва парламенту позбавити Сергія Власенка депутатських повноважень. В опозиції твердять, що рішення парламентського комітету з питань регламенту в питанні Власенка сфальсифіковані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде трагедія, якщо на вибори мера Києва підуть Катеринчук та Порошенко - експерт

Власенко прогнозує, що Вищий адміністративний суд 5 березня візьме рішення про позбавлення його депутатського мандата, а також свій арешт 6 березня.

28 лютого спікер Володимир Рибак звернувся з проханням до Вищого адмінсуду позбавити мандатів Сергія Власенка та Андрія Веревського через суміщення депутатських повноважень з іншими видами діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Існує така проблема, як бажання опозиції взагалі заблокувати роботу Ради — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути