субота, 16 червня 2018 16:15

Інститут губернаторства в його нинішньому вигляді треба скасувати - Тарута

Інститут губернаторства в його нинішньому вигляді треба скасувати - Тарута
Народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що влада має пояснювати громадянам причини тих чи інших кадрових рішень. Фото: facebook.com/taruta

Сьогодні влада, призначаючи або звільняючи чиновників на високі посади, не інформує громадськість про причини своїх рішень. Громадяни не мають ніякої інформації про те, чому той чи інший державний менеджер, який отримує заробітну плату з коштів платників податків, залишає свій пост.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, коментуючи відставку глави Донецької ОДА Павла Жебрівського.

"Я вважаю, що влада завжди повинна говорити правду і бути чесною зі своїм народом. А діяльність влади і кожного окремо взятого чиновника повинна бути прозорою. У ситуації з Жебрівським, як і з іншими губернаторами, ніхто не розуміє причин призначення і звільнення, оскільки всі кадрові питання вирішуються кулуарно, без будь-якої прозорості", - пояснив Сергій Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ розповіли про майбутню роботу Жебрівського

На думку політика, в умовах проведення справжньої децентралізації потреба в інституті глав обласних держадміністрацій в його нинішньому вигляді зникне.

"Я вважаю, що інститут губернаторства в його нинішньому вигляді треба скасувати. Партія "Основа" виступає за реальну децентралізацію, щоб всі повноваження з управління регіоном і засоби на їх виконання залишалися у територіальних громад, а не випрошувати у київських чиновників. Аналогічно ми пропонуємо скоротити до 70% чиновників, що можливо завдяки широкомасштабному впровадженню електронних сервісів. Комп'ютеру не можна дати хабар", - зазначив Сергій Тарута.

11 червня глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що йде у відставку зі своєї посади. Президент Петро Порошенко прийняв його відставку. Жебрівський запропонував президенту двох кандидатів, які могли б замінити його на посаді.

Зараз ви читаєте новину «Інститут губернаторства в його нинішньому вигляді треба скасувати - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути