понеділок, 30 січня 2012 12:58

Інформаційно влада програє у справі Луценка – політолог

Інформаційно влада програє у справі Луценка – політолог

Судді у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка поспішають, тому що її розгляд занадто затягнувся. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Враховуючи поспішність і прискорення темпів розгляду справи, вирок можна очікувати найближчим часом. Скоріше за все, мова йде про декілька тижнів. Тут виникає ряд неприємних проблем, зокрема що стосується резолюції ПАРЕ. Там одним із пунктів критики було надмірне затягування справи. Адже людина перебуває під слідством в рамках судового процесу і сидить у в'язниці більше року. Правда, у нас були випадки, коли це тривало декілька років, хоч були рішення Європейського суду з прав людини про неправомірність таких дій по відношенню до підсудних. Це є однією із причин, що треба швидше завершити справу, аби надмірне затягування не стало додатковим аргументом проти України. Найближчим часом вона може розглядатися в Страсбурзі", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко шукатиме справедливості в американському суді - ЗМІ

За словами експерта, справа розвивається не за сценарієм влади.

"Скоріш за все, влада інформаційно програє в наслідок того, як ідуть слухання, які покази свідків. Тому хочуть швидше припинити це, щоб не було додаткових негативних вражень від цієї справи", - наголосив Фесенко.

Політолог пояснив, що Луценка не випускають через особисті мотиви.

"Ті, хто ініціював цю справу, хто є її рушійною силою, хочуть його покарати по повній програмі. Тому за їхньою установкою він має сидіти у в'язниці, а не бути на свободі, не зважаючи на те, наскільки це доцільно. Тут працює не стільки правова логіка, скільки частково політична. Хоча, на відміну від Юлії Тимошенко, Луценко не є серйозною загрозою для влади. Тому можна говорити про логіку показового покарання", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Інформаційно влада програє у справі Луценка – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути