пʼятниця, 11 жовтня 2019 12:16

Імпічмент Трампа: міністра зобов'язали надати документи щодо України

Імпічмент Трампа: міністра зобов'язали надати документи щодо України
Крайній термін для надання документів — 18 жовтня. ФОТО: Reuters

Голови трьох комітетів Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики Ріка Перрі надати документи у межах розслідування щодо імпічменту Дональда Трампа.

Про це йдеться у листі голів комітетів, передає "Укрінформ".

Палата хоче дізнатися про роль Перрі у зверненні (імовірно, йдеться про розмову 25 липня) Трампа до Володимира Зеленського та документальне підтвердження того, як Перрі намагався переконати Зеленського змінити членів правління "Нафтогазу".

"Ці повідомлення також викликали серйозні питання щодо ваших зусиль натиснути на українських чиновників, щоб змінити структуру управління в українській державній енергетичній компанії (НАК Нафтогаз України. —Gazeta.ua) на користь осіб, пов'язаних зі спробами Руді Джуліані втягнути українських чиновників у наші вибори 2020-го", — вказали голови в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізналися можливу причину відкликання Йованович

Крайній термін для надання документів — 18 жовтня.

Інформація про повістку з'явилася за кілька годин після повісток двом бізнесменам і клієнтам адвоката Трампа Рудольфа Джуліані — Льву Парнасу і Ігорю Фруману.

10 вересня у США заарештували бізнесменів зі штату Флорида Ігор Фруман та Лев Парнас. Вони допомагали адвокатові президента США Дональда Трампа Рудольфу Джуліані у справах, повʼязаних з Україною.

25 липня президент США Дональд Трамп говорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським. Після розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена.

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Імпічмент Трампа: міністра зобов'язали надати документи щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути