пʼятниця, 31 травня 2013 11:22

"Їхня територія - "Межигір'я", а Донецьк - це територія України" - Яценюк їде на Донбас

"Їхня територія - "Межигір'я", а Донецьк - це територія України" - Яценюк їде на Донбас
Яценюк: "Якщо вони бояться опозицію так, що дітей будуть виставляти, ну що ж, - будемо няньчити дітей". Фото: zn.ua

Донецькі телеканали не захотіли показувати анонси акції "Вставай, Україно!", запланованої на 31 травня, і відмовили в ефірах лідерам опозиції.

"Нас не пустили з анонсами акції на телебаченні, і, до речі, відмовили в ефірах лідерам опозиції у провідних донецьких телеканалах. Ну, нічого, в таких умовах живемо", - повідомив в інтерв'ю інтернет-виданню "Острів" один із лідерів об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

За його словами, опозиція розуміє, що влада чинитиме перешкоди акції "Вставай, Україно!" у Донецьку.

"Їм би розуму вже там набратися після 18 травня", - зазначив Яценюк.

Водночас, зазначив він, опозиція повідомила владі про проведення акції за законом. Відповідаючи на запитання про альтернативні заходи, які організовує донецька влада в один час з акцією опозиції, зокрема, до Дня захисту дітей, Яценюк зазначив: "Якщо вони бояться опозицію так, що дітей будуть виставляти, ну що ж, - будемо няньчити дітей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче зібрати в Донецьку п'ять тисяч людей

"Ми звернулися публічно до обласної адміністрації, в управління Міністерства внутрішніх справ та УСБУ Донецької області з вимогою забезпечити законність і правопорядок", - підкреслив опозиціонер.

Яценюк зазначив, що рішення провести акцію в Донецьку було давно продуманим. Однак, за його словами, опозиція очікує, що до акції приєднаються і жителі довколишніх міст, зокрема Маріуполя, а також інших областей.

"Луганськ обов'язково приїде", - сказав він.

Відповідаючи на зауваження журналіста, що опозиція їде "на територію влади", Яценюк зазначив: "Ми їдемо по своїй країні. І я не знаю, де їхня територія. Їхня територія - "Межигір'я", а Донецьк - це територія України".

Зараз ви читаєте новину «"Їхня територія - "Межигір'я", а Донецьк - це територія України" - Яценюк їде на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути