Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2021 01:17

"Іти на договорняк з Путіним – це ганьба": опозиція вимагає відставки Зеленського
11

1 грудня у Києві відбулася акція протесту "Захисти Україну - зупини переворот". Кілька тисяч людей на 19.00 зібралися на майдані Незалежності.

Мітинг організували "Рух опору капітуляції", партії "Демократична сокира" і "Національний корпус".

На сцені виступили колишній секретар Ради національної безпеки і оборони, керівник центрального штабу партії "Європейська Солідарність" Олександр Турчинов, нардеп 8-го скликання Андрій Левус, колишній народний депутат і доброволець "Айдару" Ігор Лапін, голова партії "Голос" Кіра Рудик.

Юрій Бутусов заявив, що позиватиметься до суду на Володимира Зеленського через його заяву на пресмарафоні минулої п'ятниці. Тоді президент звинуватив журналіста у смертях військових на Донбасі.Мовляв, Бутусов першим опублікував відео застосування бойових безпілотників "Байрактар" по російських гаубицях, а після цього ворог атакував наші позиції. Журналіст каже: вимогає відшкодування моральної шкоди за наклеп, а кошти передасть військовим.

"У пана Зеленського в Лондоні кілька квартир, 40 мільйонів доларів в офшорах. Тож я сподіваюся, в нього вистачить грошей на компенсацію моральної шкоди журналісту", - сказав Бутусов.

Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Олександр Турчинов заявив створення координаційної ради об'єднаної опозиції. Ідеться про необхідність дострокових виборів до Верховної Ради, сказав.

"Україна під керівництвом Зеленського повертається до часів екс-президента Віктора Януковича", - каже Турчинов.

"Іти на "договорняк" з Путіним - це єдине, що запропонував у безпекових питаннях Зеленський сьогодні (під час виступу у парламенті президент заявив про готовність вести прямі переговори з Росією щодо врегулювання ситуації на Донбасі. - Gazeta.ua). Це приниження та ганьба. За три роки він так і не зрозумів, що цей кремлівський "шакал" розуміє лише силу", - заявив Турчинов.

Голова партії "Демократична сокира" Юрій Гудименко оголосив меморандум із вимогами щодо перезавантаження влади, відставки президента, дострокових виборів до Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За нового президента будуть нові "любі друзі": чому Зеленський тримається за Єрмака

З майдану Незалежності мітинг рушив до Офісу президента. Пройшов повз нього, скандуюючи "Ганьба!" і "Зелю геть!" до Верховної Ради.

На майдані і біля Офісу президента на Банковій були сотні правоохоронців. Обійшлося без сутичок із мітингувальниками.

21 листопада, у восьму річницю початку Революції гідності, під Офісом президента у Києві відбувся мітинг. Перед тим учасники "Руху опору капітуляції" і представники партії "Демократична сокира" вивісили банер із надписом "Брехня принижує - захистимо гідність" із зображенням Зеленського й керівника його Офіса Андрія Єрмака на майдані Незалежності. Оголосили вимогу звільнити останнього, інакше через 10 днів вимагатимуть відставки глави держави. У п'ятницю на пресмарафоні Зеленський заявив, що лишить Єрмака, бо "потужна людина". Розповів, ніби на 1 грудня готують державний переворот і до нього причетний олігарх Рінат Ахметов. Найбагатший українець же назвав це "брехнею".

17 листопада міжнародні розслідувачі Bellingcat розповіли про зрив спецоперації "Авеню". Українська розвідка рік готувала затримання 28 російських найманців з угруповання Вагнера, які воювали на Донбасі. На всіх етапах доповідали Володимиру Зеленському. Коли дійшли до завершального, у президента нібито не було часу зустрітися з керівництвом розвідників. Їх прийняв Єрмак. Попросив відкласти спецоперацію. У результаті вона провалилася, злочинці повернулися в Росію.

Зараз ви читаєте новину «"Іти на договорняк з Путіним – це ганьба": опозиція вимагає відставки Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути