понеділок, 30 вересня 2013 21:50

Ідея підняти штрафи за лайку виникла не через Фаріон — комуніст

Ідея підняти штрафи за лайку виникла не через Фаріон — комуніст
Олександр Зубчевський Фото: zp.cominformua.com

Законопроект, у якому пропонується підвищити штрафи у 10 разів за нецензурну лайку в громадському місці, народився не через судову тяганину з нардепом фракції ВО "Свобода" Ірину Фаріон, а через скарги батьків, що на вулиці скрізь несуться матюки. Про це розповів автор проекту закону, народний депутат від Компартії Олександр Зубчевський у коментарі Gazeta.ua.

На його думку, штрафи від 500 до 800 гривень розширять культурне спілкування у суспільстві. Люди стануть обачнішими в спілкуванні.

"До мене звертаються виборці, особливо батьки дітей, які скаржаться, що перебувати з дитиною у громадських місцях нестерпно, тому що скрізь несуться одні матюки. Обмежити тих, хто так висловлюється дуже складно. А той мінімальний штраф, який існує - "курям на сміх". Ці зміни дозволять поповнити бюджет і вдарять по кишені любителям нецензурної лайки", - розповів нардеп.

Комуніст сумнівається, що штраф у таких розмірах стримає нардепів від лайки.

"У нас депутати-мільярдери для яких 500-800 гривень нічого не вирішують. Зупинить публічне осудження і негативний рейтинг", - зауважив він.

На питання журналіста, яким чином будуть штрафувати людей на вулицях, які нецензурно висловлюються, депутат відповів: "Тут питання вже до правоохоронців, яким чином і як вони будуть виконувати цей закон. Вони повинні втручатися. Є процедура, точна така ж, як розпивання спиртних напоїв у громадських місцях. Ця процедура проста - є скарга, задокументували, склали акт на порушення і заплатив гроші".

Нагадаємо, Олександр Зубчевський пропонує внести зміни до статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Закликає посилити відповідальність за нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші дії, що порушують громадський порядок. Такі дії, згідно із законопроектом, повинні каратись накладенням штрафу від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у чинній редакції - від 3 до 7).

Зараз ви читаєте новину «Ідея підняти штрафи за лайку виникла не через Фаріон — комуніст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути