четвер, 24 січня 2013 18:58

І Україна, і ЄС зацікавлені в підписанні Угоди про асоціацію - посол Франції

І Україна, і ЄС зацікавлені в підписанні Угоди про асоціацію - посол Франції
Ремі упевнений, що сторони повинні йти вперед, вести активний діалог, якому буде сприяти майбутній саміт Україна - ЄС. Фото: ved.odessa.gov.ua

Посол Франції в Україні Ален Ремі вважає, що Україна і Євросоюз повинні йти вперед на шляху підписання Угоди про асоціацію, оскільки це в інтересах обох сторін.

"Ми за підписання цієї Угоди, але є умови, які були дуже ясно оголошені європейською стороною. Ми вважаємо, що це і в наших інтересах, і в інтересах України, щоб цей договір був підписаний у цьому році. Можливо, під час саміту Східного партнерства, а можливо і раніше", - сказав французький дипломат у четвер.

Ремі упевнений, що сторони повинні йти вперед, вести активний діалог, якому буде сприяти майбутній саміт Україна - ЄС, який запланований на 25 лютого поточного року.

"Ми підтримуємо саміт 25 лютого у Брюселі, ми хочемо, щоб він був проведений, тому що вважаємо його можливістю зустрітися і поговорити. Це діалог, а діалог завжди потрібен", - підкреслив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції стурбовані заявою Пшонки про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня

Разом із тим, за його словами, і Франція, і ЄС неодноразово висловлювали свою стурбованість із приводу подій, пов'язаних із кримінальними справами щодо лідерів опозиції в Україні.

Коментуючи ситуацію з новими звинуваченнями на адресу екс-прем'єра Юлії Тимошенко, французький дипломат сказав: "Це звичайно не допомагає, це не той позитивний крок, який робить ландшафт яснішим. Але це теж не виключає підписання Угоди".

Нагадаємо, українська сторона сподівається на підписання Угоди про асоціацію з ЄС до Вільнюського саміту Східного партнерства, який відбудеться у листопаді 2013 року. В ЄС теж озвучили таку можливість, однак звертають увагу Києва на необхідності здійснення необхідних реформ. Зокрема мова йде про вирішення проблем, які виникли після проведення парламентських виборів, удосконаленні виборчого законодавства, вирішенні проблем, пов'язаних із виборчим правосуддям, і проведенні реформ у рамках порядку денного асоціації.

Зараз ви читаєте новину «І Україна, і ЄС зацікавлені в підписанні Угоди про асоціацію - посол Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути