Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 16:08

У Франції стурбовані заявою Пшонки про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня

У Франції стурбовані заявою Пшонки про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня
Фото: radiosvoboda.org

Влада Франції стурбована повідомленнями про те, що екс-прем'єр України Юлія Тимошенко підозрюється в організації вбивства депутата Євгена Щербаня, заявив в середу представник МЗС Франції Філіп Лальо.

"Ми вкрай шкодуємо про цю нову справу у відношенні пані Тимошенко в рамках розслідування смерті Щербаня. Ми нагадуємо, що Франція та її європейські партнери раніше вже висловлювали стурбованість з приводу явно несправедливих і політично мотивованих судових розглядів у відношенні Тимошенко та інших представників опозиції", - сказав він на брифінгу в Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дії опозиції щодо визволення Тимошенко є лише імітацією спроб їй допомогти" - експерт

"Ось уже півтора року ми постійно закликаємо Україну покласти край свавіллю в судовій системі та дотримуватися міжнародних зобов'язань і принципів правової держави", - додав Лальо.

Представник МЗС Франції нагадав, що в Києві висловлюють прагнення продовжити процес зближення з ЄС і в стислі терміни підписати угоду про асоціацію. За його словами, перед наміченим на 25 лютого самітом Україна-ЄС Києву слід продемонструвати, що він дійсно готовий зближуватися з ЄС і враховувати його стурбованість з приводу деяких подій в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щербань не заважав Лазаренку - соратник екс-прем'єра

18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура України завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня, екс-прем'єру Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Зараз ви читаєте новину «У Франції стурбовані заявою Пшонки про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути