середа, 23 січня 2013 15:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Дії опозиції щодо визволення Тимошенко є лише імітацією спроб їй допомогти" - експерт

"Дії опозиції щодо визволення Тимошенко є лише імітацією спроб їй допомогти" - експерт
Володимир Цибулько порадив Тимошенко менше апелювати до політики. Фото: real-politics.org

Юлії Тимошенко треба менше апелювати до політичної складовою її справ, а більше надавати фактів, які б підтверджували її невинуватість.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи наміри опозиції скликати позачергову сесію Верховної Ради через нову справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, Цибулько наголосив:

"Позачергові засідання Верховної Ради маю мати серйозну мету. Тому все залежить від постановки порядку денного на цю сесію. Якщо це буде просто порятунок "рядового Райана", тобто судової справи Тимошенко, то, мені здається, опозиція від цього тільки програє".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко "марно розраховує на європейський суд" у справі Щербаня - "регіонал"

Політолог пояснив: "Треба щоби туди було внесено щось більш важливе. Наприклад, один із моментів, який озвучувався — це скликання позачергової сесії з метою створення Тимчасової слідчої комісії (щодо нової справи Тимошенко). Як свідчить український парламентський досвіді, створення будь-якої парламентської комісії питання не розв'язує, а створює імітацію його розв'язання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко вважає, що міжнародні суди доведуть її невинність у вбивстві Щербаня

"Як на мене, по суті, всі дії опозиції щодо визволення Тимошенко, є певною наполегливою імітацією спроб їй допомогти. Насправді, мені здається, ситуація все далі перетворюється у своєрідний телевізійний формат безперервного шоу. І для політиків це, фактично, найгірший вихід, який можна було придумати", - підкреслив він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, що ж тоді має робити опозиції, аби допомогти своєму лідеру, Цибулько підкреслив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко продовжує акцію непокори

"Підтримати свого лідера можна тільки силою аргументів. У цій ситуації Тимошенко варто було у свій захист менше апелювати до політичного інструментарію, а все таки спробувати знайти фактаж, який би відбілював її в очах, у першу чергу, її ж виборців, підтверджував би її невинуватість".

Нагадаємо, опозиція має намір скликати позачергову сесію Верхвоної Ради. Для цього необхідно зібрати 150 підписів. Однак поки жодної інформації щодо наявності цих підписів немає. Як запевняють опозицінери, позачергова сесія може відбутися вже 29 чи 30 січня.

Зараз ви читаєте новину «"Дії опозиції щодо визволення Тимошенко є лише імітацією спроб їй допомогти" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути