пʼятниця, 07 грудня 2012 18:26

І один у полі - воїн: Кармазін не піде з Ради, поки бюджет-2013 не скасують

І один у полі - воїн: Кармазін не піде з Ради, поки бюджет-2013 не скасують
Юрій Кармазін залишається ночувати у Раді. Фото: news.intv.ua

Юрій Кармазін вночі продовжуватиме голодування у парламенті на знак протесту проти відмови у реєстрації його проекту постанови щодо скасування рішення про ухвалення держбюджету на 2013 рік.

Про це опозиційний народний депутат 6-го скликання повідомив в інтерв'ю УНІАН.

Кармазін підтвердив, що реєструвати його проект постанови відмовилися через те, що якби його зареєстрували, то без рішення парламенту про підтримку чи не підтримку даного документу спікер Володимир Литвин, відповідно "до статті 48 Регламенту Верховної Ради", не мав права надсилати закон про держбюджет на підпис президенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В БЮТі закликали своїх союзників підтримати єдиного кандидата на президентських виборах

"Ми б таким чином заблокували можливість підписати даний закон", - пояснив Кармазін.

За словами депутата, він разом із помічниками перебуває у Верховній Раді, у приміщенні "під куполом, в кімнаті 40, де реєструють законопроекти".

Він запевнив, що залишатиметься в цій кімнаті і вночі.

"Ми будемо залишатись, поки не будуть виконані наші законні вимоги. Ми будемо до перемоги. Ми не дамо вчинитися беззаконню. І зараз з нами на зв'язку дуже багато людей, які нас підтримують", - сказав Кармазін.

При цьому депутат зазначив, що до нього не пропускають представників ЗМІ. "Очевидно, хочуть замовчати цю ситуацію", - припустив Кармазін.

Він вважає, що закон про бюджет не буде переданий на підпис президенту, поки він намагається зареєструвати постанову, бо "про цю ситуацію вже знає все суспільство, і якщо це буде проігноровано, то тоді це буде підслідна справа – буде справа, зокрема, про перешкоджання діяльності народного депутата".

"Такого не може бути, бо ще вчора зареєстровано моє звернення до голови Верховної Ради, де йдеться про те, щоб він не передавав це рішення. До звернення було додано проект постанови", - зазначив опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нунсівець" Кармазін оголосив голодування

Кармазін наполягає, що закони на засіданні парламенту 6 грудня були ухвалені з порушеннями норм Конституції.

"Я, відповідно до статті 48 закону про Регламент Верховної Ради, написав подання голові ВР, щоб не підписував законопроекти у зв'язку з порушенням порядку їх прийняття і невідповідності Конституції. В залі були відсутні 79 чоловік, тобто вони не були зареєстровані і не могли брати участь в голосуванні, хоча їх картки спрацювали, тобто таким чином була порушена Конституція", - сказав він.

Кармазін наголосив, що йдеться не тільки про процедуру ухвалення закону про держбюджет на 2013 рік, але й про його зміст.

"Фактично вся система управління Києва, життя киян під загрозою, тому що 8,5 мільярдів гривень, які забирають у Києва, - це просто колосальні кошти", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «І один у полі - воїн: Кармазін не піде з Ради, поки бюджет-2013 не скасують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути