пʼятниця, 07 грудня 2012 11:03

На знак протесту Кармазін і Процев'ят провели цілу ніч в Раді

На знак протесту Кармазін і Процев'ят провели цілу ніч в Раді
Юрій Кармазін. Фото: chak.com.ua

Вчора о 17:00 в стінах парламенту "нунсівець" Юрій Кармазін та депутат 2 скликання ВР Тарас Процев'ят оголосили голодування на знак протесту проти відмови зареєструвати проект Постанови про неможливість прийняття бюджету на 2013 рік.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Кармазін.

"Ми з народним депутатом 2 скликання Тарасом Івановичем Процев'ятом оголосили голодування. Ми вимагаємо зареєструвати проект Постанови про скасування закону про Державний бюджет (на 2013 рік — ред.) і проектів законів 11284, 11285, якими вводяться нові податки. Але в Секретаріаті ВР відмовляються зареєструвати їх, тому в знак протесту ми не виходили звідси, ми провели тут цілу ніч. Останні закони були прийняті із грубим порушенням регламенту, це бачила вся країна", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов переконаний, що призначення нового уряду не розтягнеться надовго

Окрім того, він нагадав, що "78 депутатів, які відносяться до ПР і позафракційних письмово не були зареєстровані біля столів реєстрації, це означає, що вони були відсутні. Лише були використані їхні картки".

"Я поставив до відома, на підставі статті 48 закону про Регламент Верховної Ради, голову Верховної Ради, першого заступника Адама Мартинюка, керівника Апарату ВР Зайчука, але керівник сайту реєстрації Швець відмовився реєструвати, безпричинно, навіть відмовився написати, що він відмовляється. Тому ми вимушені були з вчорашнього вечора, із 5 годин знаходитися під кабінетом №40, в секторі реєстрації цілу ніч", - додав Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" радять "регіоналам" добровільно піти з влади

За його словами, він буде там "поки не зареєструють, бо за законом зобов'язані це зробити". "Розвиток подій має бути один: незаконно прийнятий регламент, незаконне введення податків — мають бути розглянуті новою ВР і вони мають прийняти рішення, а моя задача — не допустити підписання Литвином незаконних, неконституційних законів, які несуть колосальні ризики", - резюмував політик.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила Державний бюджет на наступний рік. За це рішення проголосували 242 нардепи з 351 зареєстрованих в залі засідань парламенту.

Зараз ви читаєте новину «На знак протесту Кармазін і Процев'ят провели цілу ніч в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути