понеділок, 16 липня 2018 18:00

Хто втратив більше від викриття нічних переговорів Ситника та Порошенка

Хто втратив більше від викриття нічних переговорів Ситника та Порошенка
Таємна зустріч Порошенка і Ситника кидає тіні і на керівника НАБУ, і на самі бюро. Фото: ZIK

Таємна зустріч президента Петра Порошенка та керівника НАБУ Артема Ситника кидає тінь і на самого Ситника, і на Нацагентство. У суспільства мають виникнути питання щодо неупередженості НАБУ. Порошенко довів, що поставив керівником відомства свою людину.

Gazeta.ua дізналась, чи матимуть вплив нічні гостини Ситника у президента на роботу бюро.

Петро Олещук, політолог

"Керівник Національного антикорупційного бюро має демонструвати свою неупередженість. Не може входити в особистий контакт з вищим керівництвом держави. Його робота - сприяти викорененню корупції. Переведення цих відносин на особисту площину створює конфлікт інтересів та ефект політичного впливу, хоча це суперечить основним завданням НАБУ.

Не нормально ходити на такі зустрічі і тим паче приховувати їх. Ніяких питань не було б, якби вони спілкувались публічно. Зараз це нагадує шпигунський бойовик. Через таку таємницю у суспільства може виникати думка, що вони щось приховують. Це кидає тінь і на Ситника, і на саме НАБУ. Вони мають перебувати поза підозрою. Питання робочих обов'язків мають вирішуватись у робочому кабінеті. Нацагентство має працювати за будь-якої влади. Але не орієнтуватись на неї.

Ця ситуація може негативно вплинути на авторитет НАБУ. Воно не продемонструвало кричущу ефективність. Ситник не показав ефективності роботи, не зміг довести справи до суду. Тепер з'явились питання щодо незалежності та неупередженості. Хоча єдине, що вони мають, - авторитет та ідеологія органу, який має змінити систему, але через деякий час. Це основний капітал. По ньому завдали удар".

Ігор Лосєв, філософ

"Хто стане керівником НАБУ залежало багато в чому від президента. Серед претендентів був юрист Микола Сірий. Людина авторитетна та серйозна. Але з'явився нікому невідомий Ситник. Він цілком влаштовував Порошенка. Нічого дивного у нічних зустрічах немає.

Боротьба з корупцією - це вистава з клоунами, блазнями і трагіками. Найвища влада є головним джерелом корупції. Вона ніколи не допустить, щоб була справжня боротьба. Максимум - зможуть ударити на самих низах по недругах влади. По тих, хто порушив правила договірняків. Тотальної боротьби вони бояться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це шахрайство і обман - Холодницький про нічні зустрічі Ситника з президентом

Не будуть же вони перемагати самих себе? Олігархічна влада - це дещо покращені Янукович і Кучма. Але вони всі з одного олігархічного та антидемократичного гніздечка. За ними стоять крадіжки, приватизації державної землі та підприємств. Нині не працює прокуратура, суди, працюють тільки договірняки і хабарі. Тільки нова влада зможе це почистити".

Раніше програма "Схеми" повідомила, що вночі 26 квітня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник їздив в гості до президента Петра Порошенка у приватний будинок в Козині. Сам Ситник стверджує, що вдома у Порошенка обговорювали створення Антикорупційного суду. У той же вечір біля будинку президента знаходилась автівка нардепа Олександра Грановського.

Зараз ви читаєте новину «Хто втратив більше від викриття нічних переговорів Ситника та Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути