Ексклюзиви
середа, 08 жовтня 2008 17:24

Хто може пройти в нову Раду

"Українське демократичне коло" на замовлення Інституту політики 25 вересня – 2 жовтня 2008 року провело всеукраїнське опитування. Партія регіонів і Блок Юлії Тимошенко мають найбільшу підтримку виборців. Так, якби вибори до Верховної Ради відбувалися на початку жовтня, то серед усіх опитаних за Партію регіонів готові проголосувати 25,3%, а за Блок Юлії Тимошенко – 23,2%.

До анкети опитування, окрім партій та блоків, представлених на сьогодні в парламенті, були включені і ймовірні нові політичні об"єднання, про ймовірність участі яких у виборах останнім часом ведеться мова у ЗМІ: Блок Арсенія Яценюка, Блок Анатолія Гриценка, Блок Леоніда Черновецького та Блок Раїси Богатирьової.

У такому разі, крім двох лідерів перегонів, до парламенту потрапляли би Блок Володимира Литвина (5%), гіпотетичний Блок Арсенія Яценюка (5%) та Блок "Наша Україна" на чолі з В"ячеславом Кириленком (3,3%).

Мала би деякі шанси подолати трьохвідсотковий бар"єр "Народна самооборона", за яку висловили готовність проголосувати 2,5%.

Решта політичних сил (як реальних, так і гіпотетичних) не потрапляла би до парламенту. Так за Соціалістичну партію України готові проголосувати 1,9%, за Прогресивну соціалістичну партію України – 1,6%, за Блок Анатолія Гриценка – 0,7%, за Блок Леоніда Черновецького – 0,7%, за Блок Раїси Богатирьової – 0,4%, за "Єдиний Центр" – 0,2%.

При цьому не відмовилися від участі в голосуванні на виборах до Верховної Ради 72,9% (з них 38,5% обов"язково брали б участь, а 34,4% скоріше за все, брали б участь).

Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1209 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без врахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ± 3%, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Хто може пройти в нову Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути