Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2011 10:31

Хорошковський визнав, що в Україні не всі рівні перед законом

Хорошковський визнав, що в Україні не всі рівні перед законом

Голова СБУ Валерій Хорошковський не погоджується, що кримінальні справи проти колишніх чиновників є політичними

"Ні, звичайно", - заявив він в інтерв'ю "Є реальна робота, а є здатність підсвічувати факти" газеті "Комерсант-Україна".

За його словами, для правосуддя не повинно бути недоторканих.

"Тема "ти моїх не займай, інакше це буде розцінене як політичне замовлення" породжена не сьогодні. Якщо ми справді хочемо побороти корупцію, ми повинні погодитися з одним правилом: винятків не повинно бути ні для кого. Будь-який виняток призведе до того, що корупційна система буде відтворюватися, як голови в дракона: на місці однієї відрубаної одразу виростає десять", - сказав Хорошковський.

"Сказати, що ми готові до такої системи "без винятків", я не можу з тієї причини, що в процесі доведення злочинів у осіб, які їх скоїли, знаходиться безліч вивертів, можливостей відкупитися, способів затягти розслідування й тощо. Тут, знов-таки, повертаємося до проблеми корупції й недосконалості законодавства", - додав він, зазначивши, що робоча група працює над реформуванням законодавства про кримінальну юстицію.

Глава СБУ також відкинув твердження про те, що справи за звинуваченням у корупції порушують лише проти колишніх чиновників.

"Те, що можу згадати з ходу, - заступник міністра екології, начальник цінової інспекції Міністерства економіки, затримані на хабарах шість суддів, три нерядових співробітники митниці", - навів він приклади притягнення до відповідальності представників нинішньої влади.

"Зрозумійте, є реальна робота, а є здатність "підсвічувати" ті чи інші факти. Коли у справах про корупцію виявляються замішані представники опозиції, то скандал здіймається негайно, справі надається політичне забарвлення, і тема на слуху", - зазначив Хорошковський.

На підтвердження своїх слів Хорошковський навів дані сайту СБУ.

"І ви побачите, що щодня служба когось затримує, щось попереджає, викриває. Але це ніби нецікаво, так? Дії влади чомусь усім здаються повсякденними, такими, що не заслуговують уваги, рутинними. Я не закликаю піарити наші досягнення, нам нема сенсу випинатися, доводити на кожному кутку, що ми робимо для країни щось важливе", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський визнав, що в Україні не всі рівні перед законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути