четвер, 29 січня 2009 09:05

Хорошковський очолить СБУ, бо Наливайченко працює на Тимошенко?- ЗМІ

Хорошковський очолить СБУ, бо Наливайченко працює на Тимошенко?- ЗМІ

Валерій Хорошковський може стати новим главою Служби безпеки України, спершу - з приставкою "в.о.", пише Ліга.

За інформацією джерела в Секретаріаті Президента, на яке посилається газета "Сегодня", "це більш ніж ймовірно". "У нас багато хто вважає, що Наливайченко вже працює на Тимошенко", - пояснило джерело.

Відповідні чутки вже ходять серед працівників відомства, пише "Сегодня". Вони також розповідають, що кабінет для нового першиго зама почали готувати ще за декілька днів до призначення. А вчора увечері Хорошковського вже представили колективу центрального апарату СБУ.

Як пише Сегодня, у Хорошковського давно назрівав конфлікт з Юлією Тимошенко, який перейшов у відкриту площину, після того, як він публічно став на сторону співвласника "Росукренерго" Дмитра Фірташа в питанні приналежності газу в сховищах.

І відставка була неминучою. Але, незадовго до відповідного рішення Кабміну, з"явився інший документ - Указ президента про призначення Хорошковського першим заступником глави СБУ.

При цьому президент ввів в СБУ нову посаду для Хорошковського, бо до того по штату був лише один перший заступник, яким вже декілька років є Валентин Наливайченко. Він же одночасно є виконуючим обов"язки глави СБУ. Тепер перших заступників два.

Проте Наливайченко, як пояснило джерело в СБУ, як і раніше є "старшою посадовою особою" Але теоретично, президент тепер може покласти обов"язки в.о. глави служби на Хорошковського.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський очолить СБУ, бо Наливайченко працює на Тимошенко?- ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути