вівторок, 01 листопада 2011 18:59

Хорошковський давно готується до посади віце-прем'єра - політолог

Хорошковський давно готується до посади віце-прем'єра - політолог

Голова СБУ Валерій Хорошковський вже давно готовий зайняти посаду віце-прем'єр-міністра.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог, директор Центру соціологічних досліджень "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Шанси на те, що Хорошковський може стати віце-прем'єром дуже великі, він давно до цього готовий, - переконаний експерт. - Та це буде дуже серйозним ударом по владі та авторитету Азарова, тому що виходить, що буде дві концепції та дві людини. Це ускладнить управління вищої виконавчої влади країни".

Небоженко припускає, що таке призначення може бути або на початку листопада, або вже на початку березня.

Також експерт не виключає, що під загрозою звільнення знаходиться міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник та міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

"Голова Міністерства охорони здоров'я під загрозою звільнення, тому що є медична мафія, яка торгує ліками та фальсифікатами, яка заробляє великі гроші на державних замовленнях. А вона, звичайно, хоче свою людину на цю посаду і, я думаю, що поки вона цього не досягне, міністерство охорони здоров'я буде лихоманити", - вважає Небоженко.

"Загроза є і для Табачника, незважаючи на його самовпевненість, - переконаний політолог. - У Табачника дуже розвалена система управління. Та важко підібрати людину, про яку так само будуть казати: "У всьому винен Табачник". Тут не так все просто, адже сфера викладачів — це не найпростіший матеріал для управління".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров поставив Януковичу ультиматум, Хорошковський не працюватиме в СБУ - ЗМІ

Він також додав, що: "Проблема в тому, що немає такої поважною серед вчителів і професорів людини. Це зовсім дві різні галузі — викладачі та професори. Ними важко керувати. Тому, звісно, Табачник не може впоратися з цим. Тим паче, його агресивно-тоталітарний стиль призводить до великих проблем".

Натомість, експерт виключає ймовірність того, що звільнити можуть і прем'єр-міністра Миколу Азарова.

"Азаров давно вже не керує Кабміном, тому не треба з нього робити якогось монстра. Він чудово розуміє, що на нього сиплються усі шишки. Та його це влаштовує, бо у нього є можливість заробляти гроші, - пояснює Небоженко. - Він знає, що фактично Кабміном не керує. Азаров вже більше такий собі технічний секретар Кабміну, тому не думаю, що зараз його хтось буде чіпати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський очолить Міністерство фінансів

"Тим паче, Азаров намалював гарну казку Януковичу про те, що "давай ми замінемо Захід на Схід, бо так ми отримаємо більше прибутку, ніж коли йшло розкрадання бюджетних коштів та грантів МВФ", - додав політолог.

Заначимо, що завтра на засіданні Кабінету мінстрів України буде присутній і президент Віктор Янукович. Передбачається, що голова держави проведе низку кадрових змін в уряді. За однією з версій, змінити посаду може і Хорошковський - він поєднає посади віце-прем'єр-міністра та міністра фінансів.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський давно готується до посади віце-прем'єра - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути