Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2012 17:23

Хмара покинув Антикорупційний комітет через скандальний тендерний закон

Керівник представництва в Україні Transparency International Олексій Хмара надіслав на адресу президента Віктора Януковича листа про свій вихід зі складу Національного антикорупційного комітету при президентові України.

Своє рішення він пояснив незгодою із рішенням Януковича підписати "корупційно небезпечний" тендерний законопроект №9634 (закон 5044-VI від 04.07.2012).

"Підписання Президентом України 1 серпня цього року законопроекту №9634 (закон 5044-VI) показало, що Ви, як голова Національного антикорупційного комітету, не звернули належної уваги на глибокі занепокоєння експертної спільноти щодо корупційних ризиків законопроекту. Цим фактично було знехтувано роллю та ключовими завданнями Національного антикорупційного комітету", - йдеться в листі керівника Transparency International - Україна.

 

Нагадаємо, 5 серпня в Україні набув чинності закон №5044-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель".

Зазначимо, за оцінками експертів, через цей закон у тінь піде 250 млрд грн бюджетних коштів.

Зараз ви читаєте новину «Хмара покинув Антикорупційний комітет через скандальний тендерний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути