Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2012 18:14

Спецтема: Боротьба за "мову"

Харків'яни збираються стояти за мову до кінця виборів
6

Фото: ФОТО: Володимир ЧИСТИЛІН

Ініціативна група харків'ян, яка вже шосту добу проводить безстроковий пікет проти прийняття мовного закону на головній площі міста, прийняла рішення стояти до листопада. Окрім першої ночі, 3 липня, коли активістів забрали у міліцію, поламали їм два намети і склали на них два адміністративні протоколи, інцидентів з правоохоронцями не виникало. "Ми налаштовані стояти довго. Люди змінюють один одного вдень і вночі, коли хто може. Ввечері, як правило, збирається близько десяти протестувальників. Ми зібрались на майдан як окремі активісти і не звертались до партій. Партій нас сюди не приводили і відповідно вони нас не можуть звідси жодним чином прибрати", - розповів Gazeta.ua співорганізатор акції Дмитро Пилипець.

На сьогоднішній день жодного судового рішення про заборону акції у Харкові не має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова мовна політика – це виклик для українців

"Ми постійно підтримуємо стосунки з київськими активістами. Будемо стояти доки цей закон не буде скасовано. Наші люди здатні триматися аж до виборів, а там все це може перерости у виборчий Майдан, бо Партія регіонів планує численні фальсифікації. Якщо ми протримаємось чотири місяці, то це буде гарний президент для України", - говорить Дмитро Пилипець.

Наразі у Харкові немає активістів, які би проголосили про початок голодування, бо на їхню думку, якщо його починати, то треба йти до кінця. Акцію продуктами і грошима шосту добу підтримують небайдужі городяни. Сьогодні до протестувальників у Харкові підійшов поставити підпис проти закону про мову народний депутат від БЮТ Андрій Шевченко. "Влада Шарікових і Швондерів засвоїла лише одну науку, як красти гроші. Сьогодні владі немає, що сказати, тому вона піднімає на щит мовне питання", - зазначив депутат.

Він запевнив присутніх, що цей набір букв ніколи не стане законом і не буде ніким визнаний.

Зараз ви читаєте новину «Харків'яни збираються стояти за мову до кінця виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути