субота, 07 липня 2012 13:45

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Регіонали" спробують провести "мови" влітку — політолог

"Регіонали" спробують провести "мови" влітку — політолог
Фото: istpravda.com.ua

Політолог Олександр Палій не виключає, що парламентська більшість спробує легітимізувати "мовний" закон, коли більшість депутатів будуть до цього просто не готові, тобто влітку.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Так може дійти до того, що спікер буде змушений підписувати матюки на парканах" - Палій

Водночас, Палій наголошує, що президент щодо цього закону займе таку позицію, яку йому буде диктувати передвиборна логіка.

"Президент самоусунувся, бо він сказав, що коли до нього надійде цей закон, підписаний спікером, то він подумає. Я думаю, що Янукович самоусунувся і рахує соціологію — що це йому дасть, прийняття, чи неприйняття цього закону. Ви знаєте, 65% громадян вважає це просто маніпуляцією перед виборами", - каже експерт.

"Цей закон може дати якусь підтримку президенту в тому, що дасть підтримку його партії — ну буде там пару процентів, - додав політолог. - А скільки буде втрачено через цей закон в Центральній і Західній Україні, скільки буде втрачено в перспективі на президентську кампанію — все це зараз буде рахуватися соціологами на замовлення Адміністрації президента".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах "Беркут" по-звірячому розправився з опозицією

Що ж до того, чому партійці Володимира Литвина, які обіцяли не підтримувати цей закон, все ж проголосували за нього, Палій каже: "Депутати Литвина проголосували, бо Партія регіонів дає їм можливість обирати по мажоритарним округам і їх політичне майбутнє залежить від Партії регіонів".

Нагадаємо, що сам Литвин категорично відмовився підписувати цей документ, оскільки він був прийнятий з чисельними порушеннями. Верховна Рада пішла у відпустку, залишивши питання про "мовний" закон і відставку Литвина і Томенка відкритими. Натомість, на Литвина тиснуть і погрожують судами "регіонали", якщо він не підпише цей закон. Опозиція зробить те саме, коли Литвин навпаки — поставить свій підпис під ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович підпише мовний закон, щоб не нервувати Путіна - Фесенко

Палій не виключає, що Рада збереться на позачергову сесію і спробує вирішити "мовне" питання.

"Тут ситуація така, що Партія регіонів хоче всі ці речі провести влітку, коли всі люди і депутати роз'їдуться, і тихесенько провести ці речі. Ну побачимо, як у них це вийде", - каже він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" спробують провести "мови" влітку — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути