середа, 17 квітня 2013 14:27

"Гудбай, Сашуля, гудбай, наш миленький" - Попов так і не вийшов до активістів "Київського віче"

Сьогодні вранці близько 40 осіб від "Київського віче" прийшли під будівлю Київради, щоб вимагати відставки голови КМДА. Вони йому принесли самовар та низку бубликів. Тримали у руках плакати "Попов, давай до побачення", "Сашуля, прощай".

"Стуктурні підрозділи, підпорядковані йому, не виконують функції місцевих органів охорони культурної спадщини, і ця діяльність призвела до виключення з Державного реєстру національного культурного надбання уже внесених об'єктів культурної спадщини. Провальними були низка ініціатив: створення Муніципальної лікарняної каси, громадське обговорення нового Генплану Києва, проведення першого референдуму, нездатність відстояти бюджет столиці і так далі. А які кошти виділялися на все це", - заявила Олена Ескіна, член координаційної ради "Київського віче".

Пікетувальники вимагали добровільної відставки Попова. На плакаті написали слова переробленої пісні: "Гудбай, Сашуля, гудбай, наш миленький. Ты в Комсомольск должен уехать навсегда. Так получилось, что мерство в Киеве таким, как ты больше не светит никогда".

"Пробеми, які накопичились при Омельченкові, поглибились при Черновецькому, зараз досі не вирішені. У Комсомольську його чекають, нехай повертається туди. Керувати маленьким містечком – це не те, що керувати мегаполісом", - зауважив Олег Мусій, із "Київського віче".

О 10.00 активісти рушили всередину будівлі мерії. Але охоронці пропустили лише трьох активістів, у яких були посвідчення помічника – Олену Ескіну, Олега Мусія та Миколи Хомича. Вони несли з собою самовар і бублики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадських активістів знову не пускають на засідання Київради

"Таким чином ми показуємо, що наш візит вірний. Тим паче, він нас запрошував на чай ще у січні цього року. Цей самовар і бублики спеціально для Попова. Бо він російськомовний. Працював на російську спецслужбу. Ця російська атрибутика йому близька", - пояснив Мусій.

Помічник Попова, яка не представилась, провела трьох активістів у 514 кабінет. Це кімната для нарад. Кабінет Попова на другому поверсі. Жінка пояснила, що Олександр Павлович зараз проводить нараду у себе в кабінеті. Щойно вона закінчиться, він підійде до них.

Прочекавши годину, до "Київського віче" підійшла прес-секретар Попова Алла Кузакова. Повідомила, що насправді нарада виїзна, і його немає у приміщенні міськради.

"Олександр Павлович готовий із вами зустрітись, але у нього виїзна нарада. А потім він доповідатиме на засіданні Київради. Після цього він із вами зустрінеться. Але це буде не раніше четвертої години", - сказала Кузакова.

На запитання, чому активістів обманули, прес-секретар пояснила просто: "Щоб ви не створювали тисняву на прохідній і не порушували громадський порядок".

Активісти пішли, але пообіцяли, що обов'язково вимагатимуть аудієнції з головою КМДА.

Зараз ви читаєте новину «"Гудбай, Сашуля, гудбай, наш миленький" - Попов так і не вийшов до активістів "Київського віче"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути