вівторок, 14 серпня 2012 11:20

Губернатори поповнять ряди "збитих льотчиків" серед "регіоналів" у Раді - політолог

Губернатори поповнять ряди "збитих льотчиків" серед "регіоналів" у Раді - політолог
Андрій Золотарьов розповів, чому влада вирішила висунути своїх губернаторів. Фото: dpua.info

У всякому правилі бувають винятки.

Так глава центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов прокоментував Gazeta.ua висунення трьох губернаторів за мажоритарнимм округами від Партії регіонів. Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що в Партії регіонів вважають небажаним висування обласних голів на виборах у Верховну Раду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після рішення Євросуду ЦВК буде забов'язана зареєструвати Тимошенко та Луценка - нардеп

"Більше року говорилося про те, щоб не було спокуси залишити свої посади, губернаторам і мерам заборонять брати участь у виборах. Найближчим часом ряд губернаторів з різних причин буде переміщений зі своїх постів, і тому їм дали зелене світло", - прокоментував ситуацію експерт.

"Оскільки ми бачимо в списках до Верховної Ради цілий пантеон збитих льотчиків, - додав він, - то збитим льотчиком менше, або більше - жодної різниці. Частина губернаторів, які йдуть на вибори, розуміють, що їм на посаді залишилося працювати недовго, і готують собі запасний аеродром".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доній йде в Раду за гроші прихильників: "У мене зараз немає коштів"

За словами Золотарьова, в партії влади існує певна логіка щодо кадрів.

"Або термін відпрацював, або результати роботи залишають бажати кращого, або не справляється з опозицією, - значить звільни місце іншому, може у нього краще вийде. Це логіка "регіоналів", але мотиви переміщення залишаються таємницею за сімома печатками. Вони розуміють, що на посту губернаторів їм залишилося працювати недовго, тому штовхають їх на депутатство. Це такий крок по горизонталі - залишити за зміщеною людиною якісь позиції, якщо вона йде по-хорошому", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Губернатори поповнять ряди "збитих льотчиків" серед "регіоналів" у Раді - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути