пʼятниця, 25 червня 2010 16:28

Група Жванії фракцією не стане - Литвин

Група Жванії фракцією не стане - Литвин

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виключає надання депутатській групі "Право вибору" прав парламентської фракції.

Про це він сказав на прес-конференції в Чернігові.

Спікер відзначив, що кожний з депутатів може ініціювати створення депутатської групи, але це не означає, що таке формування отримає офіційний статус.

"Ви чудово розумієте, що ця група жодного офіційного статусу не може мати, оскільки це міжфракційне об"єднання. Згідно із законом, 15 депутатів можуть створити групу, яка користуватиметься правами фракції, але для того, щоб вони це створили, потрібно, щоб фракція БЮТ і фракція НУНС щонайменше 15 осіб виключили з фракцій", - сказав Литвин.

За його словами, тільки депутатська група, створена з нефракційних депутатів, може отримати права фракції.

"Ось коли вони (БЮТ і НУНС) їх виключать, то депутати будуть позафракційними, а позафракційні мають право створити групу. Сьогодні підстав говорити про те, що це буде зроблено, немає", - додав спікер.

Литвин висловив упевненість, що опозиційні фракції ні за що не виключать з свого складу цих депутатів, щоб не надати їм право створити фактично нову фракцію.

Нагадаємо, 18 червня народний депутат від НУНС Олег Новіков анонсував створення депутатської групи. "Координатор цієї групи – Давид Жванія, а група називається "Право вибору" - сказав тоді Новіков.

18 червня до складу коаліції "Стабільність і реформи" увійшли шестеро народних депутатів з фракції "Наша Україна – Народна самооборона": Валерій Борисов, Давид Жванія, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Сергій Харовський і Віктор Шемчук. Пізніше до коаліції увійшов Олександр Бобильов. Також про свій намір увійти до коаліції заявила і Катерина Лук"янова.

Раніше, в квітні Рада закріпила за депутатськими групами позафракційних депутатів в кількості 15 і більше осіб право на участь в засіданнях погоджувальної ради з правом стверджувального голосу, на подачу пропозицій щодо кількісного і персонального складу парламентських комісій, пише proUA.

Зараз ви читаєте новину «Група Жванії фракцією не стане - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути