вівторок, 05 січня 2016 11:55

Гройсман розповів, хто вніс скандальну поправку в бюджет

Гройсман розповів, хто вніс скандальну поправку в бюджет

Скандальну поправку про відтермінування введення в дію електронних декларацій внесли й проголосували на бюджетному комітеті. Про це заявив спікер парламенту Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

"Поправка була внесена і проголосована на бюджетному комітеті. Допускаю, що комітет керувався тим, що введення в дію електронних декларацій пов'язано з початком повноцінної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції. А НАЗК працювати ще не почало. Проте комітет має пояснити свою позицію сам", - написав він.

Спікер наголосив, що відповідна поправка має бути виправлена парламентом. Він заявив про готовність особисто внести на розгляд відповідний законопроект.

"Щодо ситуації з відтермінуванням введення в дію електронних декларацій - про це не може навіть йти мови. Відповідне формулювання в Законі про Державний бюджет має бути однозначно виправлено. Я готовий сам внести необхідний законопроект", - сказав спікер.

Гройсман додав, що сподівається на якнайшвидший початок роботи Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Сподіваюсь, що і НАЗК, і всі інші механізми запобігання та протидії корупції, запрацюють якнайшвидше. І наша країна, врешті-решт, почне очищуватись від системної корупції", - зауважив він.

Нагадаємо, Верховна Рада у процесі доопрацювання закону про держбюджет на 2016 рік відклала до 1 січня 2017 року введення нової системи фінансового контролю державних службовців. Перехід до електронного декларування є зобов'язанням України перед ЄС в частині отримання безвізового режиму.

Кабінет міністрів України заявив, що внесе до Верховної Ради правки до закону про державний бюджет, які скасують скандальний пункт.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман розповів, хто вніс скандальну поправку в бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути