Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2012 11:30

Грищенко шукає ворогів у Європі - "бютівець"

Грищенко шукає ворогів у Європі - "бютівець"
Олександр Гудима каже, що на Януковича можна заводити справу. Фото: radiosvoboda.org

Перед підписанням газової угоди з Росією у 2009 році між українським та європейськими урядами не могло бути кулуарних домовленостей.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Олександр Гудима.

"Тоді вся Європа тремтіла від холоду і боялася замерзнути. Вона не кулуарно, а публічно зверталася до України та Росії з проханням якомога швидше врегулювати газовий конфлікт. Із лідерів в Україну тоді ніхто не приїздив", - зазначив він.

Говорячи про заяву міністра закордонних справ Костянтина Грищенка про те, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко підписала газову угоду на прохання Німеччини та інших європейських урядів, нардеп наголосив: "Це є відповіддю всім дійовим особам Євросоюзу, які заявляють, що угода, яку підписала Тимошенко, відповідає європейській практиці, і не містить ніякого криміналу. Міністр тепер починає шукати не російський фактор, як це робилося довгі місяці - навіть Інна Богословська хотіла викликати на допит Володимира Путіна. Нині закордонний рупор Азарова Грищенко шукає ворогів у Європі".

За словами Гудими, угода була підписана в непростих умовах.

"Європа є більш відкритою, аніж Росія. Можна було б шукати "мертву кішку" там, а не в ЄС. Тепер Німеччина знову підтвердить те, що говорила раніше. Євросоюз дбає про свою інтереси. Якби Україна домовлялася про контракти на газ спільно із ЄС, успіх був би швидший і кращий. Ось Янукович та Азаров два роки обіцяють, що зроблять нижчу ціну на газ, але цього немає. Тому можна ставити питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності за бездіяльність", - додав "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «Грищенко шукає ворогів у Європі - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути