неділя, 01 квітня 2012 16:55

Грищенко обурюють подвійні стандарти Євросоюзу

Грищенко обурюють подвійні стандарти Євросоюзу
"Якою ми будемо країною, якщо будемо приймати до виконання все, що нам хтось ззовні буде говорити", - зазначає Грищенко Фото: korrespondent.net

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко звинувачує Євросоюз у подвійних стандартах. Про це він заявив в інтерв'ю для іспанської газети El Pais, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

"Попередній прем'єр-міністр Ісландії знаходиться зараз під судом за звинуваченням в неефективному керівництві країною в період фінансової кризи, і ніхто в ЄС з цього приводу нічого не заявляє. Юлія Тимошенко засуджена за зловживання службовим становищем при підписанні газових контрактів з Росією, які обходяться Україні в мільярди невиправданих збитків, і у європейських політиків це викликає обурення", - обурився міністр.

"Якою ми будемо країною, якщо будемо приймати до виконання все, що нам хтось ззовні буде говорити. Тому ми вважаємо Угоду про асоціацію з ЄС досить важливою і вигідною для обох сторін, щоб підписати її без додаткових умов", - додав Грищенко.

У той же час він визнав, що українська судова система та кримінально-процесуальне законодавство в значній мірі не відповідають високим європейським стандартам і зараз переживають процес реформування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутнє Угоди про асоціацію залежить від української влади - євродепутат

"Але в будь-якому випадку діючі закони і рішення судів потрібно поважати і виконувати", - сказав він.

При цьому глава МЗС зазначив, що Тимошенко має право судитися в Європейському Суді з прав людини, рішення якого Україна визнає згідно зі своїми міжнародними зобов'язаннями.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко обурюють подвійні стандарти Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути